„Devine din ce în ce mai evident că actualul Guvern Iohannis-Orban nu este capabil sau nu doreşte să ajute IMM-urile“

deputatul Radu Anișoara

Acest program IMM Invest propus de Orban&co a reprezentat o palmă dată tuturor antreprenorilor români.
Un program aşteptat cu mare interes de români a demarat prin imposibilitatea folosirii portalului pus la dispoziţie de autorităţi.
Ulterior, programul pare să fi fost folosit pentru a cumpăra bunăvoinţa unor instituţii de presă sau cel puţin aşa au acuzat unii ziarişti daţi afară peste noaspte de la trusturile la care lucrau.
Mai mult, au introdus într-un mod strigător la cer şi instituţiile financiar nebancare ca posibili beneficiari. Adică aia care percep dobânzi de 200% de la persoanele cele mai vulnerabile pot acum să fie susţinute de Guvernul aşa-zis liberal.
Am încercat să reparăm în comisiile raportoare ce se mai putea repara şi să dăm o reală gură de oxigem întreprinderilor mici şi mijlocii.
În acest sens, am propus un amendament prin care plafonul de garantare va fi dublat pentru anul 2020.
Practic am propus un amendament prin care am solicitat dublarea plafonului maxim de garantare de la 15.000.000.000 lei la 30.000.000.000 de lei.
Amendamentul a fost adoptat de comisiile raportoare, iar noua forma a legii a fost adoptată astăzi de Camera Deputaţilor, în calitate de cameră decizională.
Noua formă a legii va ajuta un pic firmele româneşti, dar în definitiv depinde de Guvern cum va gestiona acest program. Sper ca nu la fel de dezastruos ca până acum.

Deputat PSD TULCEA, Anișoara Radu