Dezvoltarea Durabilă a Deltei Dunării, dialog sub patronajul Ministerului Cercetării și Inovării

Vineri, 15 decembrie 2017, Sala Mihail Kogălniceanu a Consiliului Județean Tulcea a găzduit <<Dialogurile părților interesate privind strategiile de dezvoltare durabilă>> pentru Delta Dunării. La eveniment au participat Guvernatorul RBDD, Călin Matei-Mușetescu, directorul INCDD, Marian Tudor, vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Dumitru Mergeani, deputatul Lucian Eduard Simion, reprezentanți ai Ministerului Cercetării și Inovării, precum și ai altor organisme interesate în dezvoltarea Deltei Dunării.
O idee centrală a dezbaterii a fost crearea unui cluster de dezvoltare durabilă în Rezervația Biosferei Delta Dunării pentru identificarea celor mai bune metode de menținere a unui echilibru între dezvoltarea socio-economică și conservarea biodiversității.
Prezent la eveniment în calitate de reprezentant al Consiliului Județean Tulcea, vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Dumitru Mergeani, a apreciat ideea dialogului structurat în jurul ideii de dialog și cooperare sub forma unui cluster.
Strategiile de dezvoltare vor fi compilate și preluate în planul de management al Rezervației Biosferei Delta Dunării.