Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Din acest an, vom avea câte un consilier școlar la fiecare 800 de elevi, ceea ce va duce, în unele cazuri, chiar la îmbunătățirea...
Din acest an, vom avea câte un consilier școlar la fiecare 800 de elevi, ceea ce va duce, în unele cazuri, chiar la îmbunătățirea raportului din anumite zone ale țării chiar și de patru ori. Ministerul Educației a repartizat cele 1200 de noi posturi create (aprobate inițial în decembrie) și urmează ca acestea să fie scoase la concurs.
Este un lucru îmbucurător faptul că vor fi, în sfârșit, înființate cabinete de consiliere școlară în unitățile de învățământ de dimensiune mică și medie, cele mai multe dintre acestea fiind localizate în mediul rural.
Astăzi, în România activează doar 2.288 de consilieri școlari în cabinetele de asistență psihopedagogică, un număr infim în raport cu nevoia.
Consilierea școlară este esențială atunci când vorbim despre activitățile de prevenire a violenței, de creșterea accesului la informare, consiliere și sprijin pentru elevii în risc de excluziune școlară, dar și pentru familiile acestora.
Ar putea fi o imagine cu 1 persoană şi text care spune „PNL 1.200 de noi consilieri în școlile noastre! George ȘIȘCU DEPUTAT DE ULCEA”