DIPLOMAŢI EUROPENI, AMENINŢAŢI DIN PENITENCIARUL TULCEA!

penitenciarrLa data de 02.08.2017 procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Tulcea au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Enache Marian, în vârstă de 40 ani, pentru săvârșirea, în formă continuată, a infracțiunii prevăzută de art. 37 alin. 1 și 2 din Legea nr. 535/2004 privind prevenirea si combaterea terorismului, respectiv ‘amenințarea prin orice mijloace a unei persoane fizice, juridice, dar și a unui stat, cu folosirea de arme de foc, de natură să pună în pericol sănătatea oamenilor, săvârșită în scopul prevăzut la art. 32 alin.1 – acela de a constrânge o autoritate publică să îndeplinească un anumit act’.

Prin actul de sesizare s-a reținut că în perioada 22.12.2016 — 01.03.2017, inculpatul Enache Marian, a proferat amenințări prin intermediul a 7 apeluri telefonice efectuate din Penitenciarul Tulcea, dar și a unei scrisori din data de 09.12.2016, la adresa unor persoane fizice și juridice (misiunea diplomatică a unui stat membru al Uniunii Europene și alți reprezentanți ai acestei instituții), iar prin intermediul acestora, și la adresa statului membru al Uniunii Europene, cu folosirea de arme de foc, de natură să pună în pericol sănătatea oamenilor, săvârșită în scopul constrângerii misiunii diplomatice să expulzeze de pe teritoriul statului respectiv o persoană de sex feminin (persoană cu care a legat o relație de prietenie prin intermediul unei rețele de socializare) și să o declarare ‘persona non grata’.

Menționăm că, inculpatul Enache Marian este condamnat definitiv la închisoare pe viață pentru săvârșirea infracțiunii consumate de omor deosebit de grav (asupra a două persoane), dar și tentativă la infracțiunea de omor calificat și deosebit de grav (cu premeditare, de către o persoană care a mai săvârșit un omor), aflându-se în prezent în Penitenciarul Tulcea. A început executarea pedepsei la vârsta de 19 ani.

Dosarul a fost înaintat spre competentă soluționare Curții de Apel Constanța.