Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Direcția Județeană pentru Tineret și Sport a stabilit clasamentul celor mai buni sportivi pe anul 2022 Direcția Județeană pentru Tineret și Sport a stabilit clasamentul celor mai buni sportivi pe anul 2022
 Direcția Județeană pentru Tineret și Sport a stabilit clasamentul celor mai buni sportivi pe categoriile sporturi olimpice și sporturi neolimpice, pentru anul 2022. CLASAMENT... Direcția Județeană pentru Tineret și Sport a stabilit clasamentul celor mai buni sportivi pe anul 2022

Ana Maria Niță  Direcția Județeană pentru Tineret și Sport a stabilit clasamentul celor mai buni sportivi pe categoriile sporturi olimpice și sporturi neolimpice, pentru anul 2022.

CLASAMENT 2022 – SPORTURI OLIMPICE
1. AMALIA MARIA NITĂ – C.S.M. Danubiu – 97 pct.
Antrenor: Prof. ȘTEFAN SIMION
– Componentă a Lotului National de Box Juniori , a obținut la Camp. European de Box desfășurat la Montesilvano (Italia) locul 1 la categ. 66kg.
– La Camp. National de Junioare, Cupa României, Turneele Internaționale de Box de la Brașov, Gheorgheni și Eger-Ungaria, a obținut medaliile de Aur la aceiași cateorie de vârstă.

2.MIHAI-ALIN ȘAVLOVSCHI – A.C.S. ATLETIC DELTA CHILIA VECHE – 85 pct.
Antrenor : NICOLAE SANDU
Component al Lotului Național și Olimpic de Atletism Juniori, a participat la numeroase competiții de anvergură în probele de 1500m, 2000 obstacole, 3000m dintre care amintim :
– 3 medalii de Aur în probele de 1500m, 2000m obstacole, 3000m, la Camp. Naț U18 și Meetingul Atletic Internațional Mladost U18;
– 3 medalii de Argint la Camp. Balcanic de Atletism-2000m obst., Camp. Naț. U18-3000m, Camp. Naț de Cros-6000m;
– 3 medalii de Bronz la Festivalul Olimpic al Tineretului European în proba de 2000m obstacole, Camp. Naț. U23-3000m obstacole, Camp. Naț. U18-1500m;
– Locul 4 la Camp. Naț. U23-5000m;
– Locul 6 la Camp. Balcanic U20-3000m și Cupa Europei U20 -10km cu echipa României;
– Locul 12 la Camp. European U18-2000m obstacole.

3. ALINA ALEXANDRA CREȚU – C.S.M. Danubiu – 63 pct.
Antrenor: Prof. ȘTEFAN SIMION
– Componentă a Lotului Național de Box U23 (Tineret), a participat la recentul Campionat Mondial de Box desfășurat în Spania unde a obținut locul 5 la categ.63 kg, la Camp. European de Box din Italia a obtinut locul 5 la categ. 70kg ;
– La Camp. National U23 și Cupa României a obținut medaliile de Aur la categ.63/70kg. iar la Turneul Internațional de la Brașov a ocupat locul 3.

4. VALENTIN ISPAS – C.S.S.TULCEA – 28 pct.
Antrenor: GHEORGHE CIULEI
– Component al Lotului Național de Atletism Juniori, a obtinut locul 5 la aruncarea suliței în cadrul Festivalului Olimpic al Tineretului European desfășurat la Banska Bistrica, 4 medalii de Argint și 3 medalii de Bronz la Camp. Nationale de Juniori U16, U18, U20.

5. IULIAN SERGHEI – C.S.M. Danubiu – 26 pct.
Antrenor : d-na prof. NICOLETA TERTIȘ
– Component al Lotului National de Canoe Juniori a obținut la Camp. Nationale de Primăvară, Viteză, Camp. Național de Maraton și Cupa României 1 medalie de Aur, 2 medalii de Argint și 2 medalii de Bronz in probele de Canoe Simplu, 200m, 1000m și 4000m și 14 km.

6. ROBERTA GEORGIANA ANDREI – C.S.M. Danubiu – 23 pct.
Antrenor: Prof. ȘTEFAN SIMION
Participantă la Camp. Național de Box Senioare a obținut medalia de Aur la categ. 81kg și medalia de Argint la Cupa României, aceiași categorie.

7. NICOLETA CIORTAN – C.S.M. Danubiu – 18 pct.
Antrenor Maestru: Prof. ELENA FIDATOV MORUZOV
– Componentă a Lotului National de Atletism Senioare, a obținut locul 3 la Camp. Nat. de Maraton și locul 4 la Camp. Național de Semimaraton.

8-9. IONELE LOREDANA PARPĂ – C.S.M. Danubiu – 15 pct
Antrenor: Prof. ȘTEFAN SIMION
– Componentă a Lotului Național de Box U23, a participat la Camp. European de Box din Italia unde a obtinut locul 5 la categ. +81kg, obținând același rezultat și la Camp. National U23.

8-9. MĂDĂLINA VASILACHE – C.S.M. Danubiu – 15 pct.
Antrenor: Prof. ȘTEFAN SIMION
-Participantă la Camp. Național de Box U23 și la Cupa României, a obținut medaliile de Aur la categ. 63/70 kg la ambele competiții.

10. ALI GEAN – C.S.S. TULCEA – 12 pct.
Antrenor : Prof. DUMITRU POPA
-Participant la Camp. Național de Lupte U20 și la Cupa României, a obținut medaliile de Aur la categ. 130 kg la ambele competiții.

Mentiuni speciale :

-NICOLETA CIORTAN – C.S.M. Danubiu – 302 pct.
Antrenor Maestru – Prof. ELENA FIDATOV MORUZOV
– Componentă a Lotului National de Atletism Masteri, a obținut medalia de Aur la Campionatul Mondial de Cros de la Tampere-Finlanda, la categ.+45,
– La Campionatul European Masteri de la Grosseto-Italia a obtinut locul 1 la individual și locul 4 cu echipa României la Semimaraton, locul 6 individual și locul 2 cu echipa Rom. în proba de 10km.
– De asemenea, în cadrul Campionatelor Naționale Masters a obținut 4 medaliii de Aur în probele de 1500m, 5000m, Semimaraton și Maraton.

– CORNEL VASILIU – C.S.M. Danubiu – 207 pct.
Antrenor Maestru – Prof. ELENA FIDATOV MORUZOV
– Component al Lotului National de Atletism Masteri, a participat la Jocurile Mondiale ale Polițiștilor unde a obținut 3 medalii : Aur la 5000m, Argint la 1500m și Semimaraton
– La Campionatul European Masteri de la Grosseto-Italia a obtinut locul 5 la individual și locul 3 cu echipa României în proba de 10km, locul 8 individual și locul 4 cu echipa Rom. la Semimaraton
– De asemenea, în cadrul Campionatelor Naționale Masters Indoor și Aer Liber a obținut 6 medaliii de Aur în probele de 1500m, 5000m, Semimaraton și Maraton.

CLASAMENT 2022 – SPORTURI NEOLIMPICE

1. IRINA POENARU – C.S. KARATE WADO RYO FUDOSHIN Tulcea – 143 pct.
Antrenor : Sensei Cornel HERA
-Componentă a Lotului Național U21/Seniori de Karate Wadokai, a obținut la Camp. European 3 medalii de Argint și o medalie de Bronz în probele Kata și Kumite, iar la Camp. Naționale a obținut 3 medalii de Aur din care 2 la categoria senioarelor și una la U21(Tineret).

2. AMALIA ȚUGUI – Clubul Sportiv Delta Fight Team Sulina – 90 pct.
Antrenor : Bogdan ȚUGUI
– Componentă a Lotului Național de Cadeți/Juniori Arte Marțiale de Contact, a obținut medalia de Aur în proba Low Kick la Campionatul Mondial de Kickbox desfășurat la Jesolo Lido-Italia, la Camp. European de Kickbox din Muntenegru a obținut o medalie de Argint și una de Bronz la probele Kick Light și Light Contact, iar la Camp. Naționale a obținut 3 medalii de Aur la kickboxing pe tatami și în ring.

3. VLAD CONSTANTIN UNCU – Clubul NIPPON BUDO SPORT – 80 pct.
Antrenor : Sensei Nicolae PĂNUȚĂ
– Component al Lotului Național de Juniori Karate Kyokushin, a participat la numeroase competiții în acest an obținând rezultate remarcabile :
– Medaliat cu Argint la Camp. Mondial (Bulgaria) în proba Kumite , categ.+75kg;
– Medaliat cu Aur la Camp. European de Karate Kyokushin din Spania -;
– Medaliat cu Aur la Turneul Național de seniori (Greci) si Turneele Internaționale din Ungaria, Bulgaria, Bucharest Challenge Cup, categ.+80kg

4.IRINA GHEORGHIȚĂ – Clubul NIPPON BUDO SPORT – 78 pct.
Antrenor : Sensei Nicolae PĂNUȚĂ
– Componentă a Lotului Național de Cadeți Karate Kyokushin, a obținut medalia de Argint la Camp. Mondial în proba kumite, la Camp. European de Karate Kyokushin din Spania a obținut 2 medalii de Bronz la probele kata și kumite, la Camp. Național Cadeți a obținut Aur la kumite și Argint la kata, iar la Turneele Internaționale din Bulgaria, Ungaria, Bucharest Challenge Cup, a obținut 1 medalie de Aur, 2 medalii de Argint și 1 de Bronz la categ. 50kg.

5. ALBERT PĂNUȚĂ – Clubul NIPPON BUDO SPORT – 73 pct.
Antrenor : Sensei Nicolae PĂNUȚĂ
– Component al Lotului Național de Cadeți /Juniori Karate Kyokushin, a participat la Camp. European de Karate Kyokushin din Spania unde a obținut 2 medalii de Aur la probele Kata și Kumite, la Camp. Național Juniori a obținut Aurul la ambele probe, iar la Turneele Internaționale din Ungaria, Bulgaria, Bucharest Challenge Cup, a obținut de asemenea medalii de Aur la categ. 45-50kg.

6. VICENȚIU MANOLE – A.C.S. AQUA VITA DELTA Tulcea – 55 pct.
Antrenor: Mihai-Traian IVANOV
– Component al Lotului Național de Juniori, a participat la Campionatul Mondial Duatlon Standard unde a obținut medalia de Aur; la Camp. Național Duatlon Standard U23(Tineret) a ocupat locul 1, iar la Camp. Național de Triatlon Super Sprint U20 a obținut medalia de Bronz.

7. ALEX. CRISTIAN BARCARU – C.S. KARATE WADO RYO FUDOSHIN Tulcea – 48 pt
Antrenor : Sensei Cornel HERA
-Component al Lotului Național Juniori de Karate Wadokai, a obținut la Camp. European 1 medalie de Aur și o medalie de Bronz în probele Kata și Kumite, iar la Camp. Naționale a obținut 2 medalii de Aur la Kata și Kumite Juniori.

8. MIHAI DRĂGAN – Clubul NIPPON BUDO SPORT – 40 pct.
Antrenor : Sensei Nicolae PĂNUȚĂ
– Component al Lotului Național de Seniori+18 ani Karate Kyokushin, a participat la Camp. European de Karate Kyokushin din Spania unde a obținut locul 4 la proba kata, la Camp. Național Seniori a obținut medalia de Aur iar la Turneele din Ungaria și București a obținut 2 medalii de Bronz la probele de kata.

9. ANDREEA MOCANU – C.S. KARATE WADO RYO FUDOSHIN Tulcea – 37 pct.
Antrenor : Sensei Cornel HERA
-Componentă a Lotului Național Cadeți de Karate Wadokai, a obținut la Camp. European 1 medalie de Aur și 1 medalie de Bronz în probele Kata și Kumite, iar la Camp. Naționale a obținut o medalie de Aur și una de Argint la Kata /Kumite Cadeți.

10. VLAD ALEXANDRU CIREAȘE – Clubul NIPPON BUDO SPORT – 27 pct.
Antrenor : Sensei Nicolae PĂNUȚĂ
– Component al Lotului Național de Juniori Karate Kyokushin, a participat la Camp. European de Karate Kyokushin din Spania unde a obținut medalia de Argint la proba Kumite, la Camp. Național Juniori și la Turneul din Ungaria, a obținut medaliile de Aur la categ. 75-80kg / kumite.