Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

DIRECTORUL S.T.P.: „Membrii PSD din consiliul local Tulcea stabilesc vinovaţii şi propun sancţiuni înainte ca oricare altă instituţie a statului să se pronunţe “ DIRECTORUL S.T.P.: „Membrii PSD din consiliul local Tulcea stabilesc vinovaţii şi propun sancţiuni înainte ca oricare altă instituţie a statului să se pronunţe “
În urma solicitărilor „virtuale “vehiculate în mediul online, directorul general al Societăţii de Transport Public, Dan Bălan, a transmis un punct oficial de vedere... DIRECTORUL S.T.P.: „Membrii PSD din consiliul local Tulcea stabilesc vinovaţii şi propun sancţiuni înainte ca oricare altă instituţie a statului să se pronunţe “

În urma solicitărilor „virtuale “vehiculate în mediul online, directorul general al Societăţii de Transport Public, Dan Bălan, a transmis un punct oficial de vedere cu privire la solicitarea demisiei din funcţia de Director general al STP şi la revocarea membrilor Consiliului de Administraţie.
„În aceste zile consilierii locali ai PSD au solicitat demisia mea din funcţia de Director general al STP ca urmare a incendiului izbucnit la hala –garaj a societăţii. De asemenea a fost solicitată şi revocarea membrilor Consiliului de Administraţie.
Activitatea directorului General se desfăşoară în baza Contractului de mandat pe care îl am încheiat cu STP prin Consiliul de administraţie. În baza acestuia sunt analizate rezultatele la sfârşitul fiecărui an, C.A. al STP constatând îndeplinirea criteriilor de performanţă. Din acest motiv, raportat la îndeplinirea criteriilor stipulate în Contractul de mandat al directorului general al STP, nu există motive de revocare sau demisie.
Raportat la incendiul din data de 12.01.2018, constat că membrii PSD din consiliul local Tulcea stabilesc vinovaţii şi propun sancţiuni înainte ca oricare altă instituţie a statului să se pronunţe. Imediat după incident Poliţia Tulcea, Inspectoratul teritorial de muncă, dar şi STP printr-o comisie internă au demarat anchete care să stabilească modul de producere a incendiului, întinderea pagubelor şi persoanele care se fac vinovate. Nu există niciun rezultat, oficial sau măcar neoficial care să ofere răspunsuri şi să stabilească vinovaţii pe lanţul de responsabilităţi al angajaţilor STP (soferi-inspector exploatare-persoană responsabilă cu SSM-sef atelier-sef compartiment programare şi urmărire transporturi-inginer sef-director general) sau al firmei cu care STP avea încheiat un contract de prestări servicii pentru paza bunurilor sale.
Tragerea la răspundere a unei persoane, fie că este vorba despre o răspundere juridică sau nejuridica, nu poate fi concepută fără a ţine cont de stabilirea cu certitudine a formei vinovăţiei.
Nu se poate concepe răspunderea pentru săvârşirea unei presupuse fapte în lipsa vinovăţiei persoanei care ar fi comis-o şi nu ar fi corect ca să nu se facă o distincţie în ceea ce priveşte sancţiunea ce îi este aplicată unei asemenea persoane, şi gradul său de vinovăţie.
Fără a mă a mă pronunţa asupra cauzelor, împrejurărilor, a modului de acţiune a personalului STP şi al firmei de pază, voi spune totuşi că anchetele în curs nu trebuie să excludă nicio cauză său persoana care ar putea avea implicare în acest grav incident “a declarat Dan Bălan-director general al S.T.P. Tulcea.
Reamintim că în dată de 15 ianuarie un incendiu a distrus 15 autobuze ce aparţineau Societăţii de Transport Public. Până la momentul de faţă firma de paza a transmis că şi-a făcut datoria şi a premiat cei doi paznici prezenţi la locul incendiului, iar Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a avansat ca potenţială cauza a incendiului un scurtcircuit la un acumulator auto.