DISPARE ULTIMUL CONCESIONAR DIN DELTA DUNĂRII: RĂDUȚĂ PREDĂ ZONA CHILIA ADMINISTRAȚIEI BIOSFEREI

Concesionar încă din anul 2002 în zona Chilia, omul de afaceri Robert Răduță, prin firma SC Răduță Sporting Tours SRL, rămâne fără concesiune începând cu data de 20 august
Contractul expiră iar zona va fi predată Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării, spune juristul șef Radu Voicu.
Concesionată include braţele Babina şi Cernovca, ostroavele Babina şi Cernovca, braţul Musura până la vărsarea sa în golful Musura, canalul canalul de centură al amenajării piscicole piscicole Popina, precum şi canalele Cardon, Sondei şi Sfiştofca., zone în care păna acum se solicita taxă de pescuit de către reprezentanții lui Răduță.
Ce-I drept, această concesiune, păzită, a fost și ferită de-a lungul anilor de problemele din alte zone „libere “- braconaj, curent electric, etc.
După cum spun unii, imediat după ce zonă va fi predată ARBDD, paznicii lui Răduță vor pleca iar zona va fi luată cu asalt de pescari, nu toți sportivi… așa că grăbiţi-vă cât mai puteți.
Omul de afaceri a devenit cunoscut şi datorită prieteniei care-l leagă de magnatul Ion Ţiriac. Fost antrenor de tenis, Răduţă se ocupă cu organizarea de concursuri de pescuit, la care a avut invitaţi celebri prin firma Răduţă Sporting Tours SRL. Mai deţine staţia de reproducere de sturioni Beluga Farm Grup din Tămădău Mare.

2 Răspunsuri la DISPARE ULTIMUL CONCESIONAR DIN DELTA DUNĂRII: RĂDUȚĂ PREDĂ ZONA CHILIA ADMINISTRAȚIEI BIOSFEREI

  1. Raoul spune:

    Pun si eu o intrebare: cum se face ca lui Raduta i-a fost prelungit contractul de concesiune in 2012, pana in 2018 iar celorlalti concesionari le-au fost reziliate concesiunile in 2005?

  2. DORIN spune:

    Rau cu rau…dar mai rau fara rau. Chiar daca nu am fost de acord,acum imi dau seama ca ,una dintre putinele zone virgine ale Deltei…va disparea…in zgomotul motoarelor,al cloncurilor si al braconierilor…Pacat….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Solve : *
19 + 4 =