Doamna deputat Neviser Zaharcu a fost realeasa în funcţia de preşedinte al O. F. S. D. Tulcea

ofsdEvenimentul a avut loc sâmbătă la sala Mihail Kogălniceanu, în cadrul conferinţei judeţene a OFSD, eveniment la care a participat şi preşedintele organizaţiei la nivel naţional, europarlamentarul Viorica Dăncilă.
„O felicit și o apreciez pe Neviser Zaharcu care a fost realeasă în funcţia de preşedinte al OFSD Tulcea. Știu că este iubită și respectată de toate colegele de la Tulcea și mai știu că marea echipă pe care o are aici este unită și determinată să lupte pentru drepturile femeilor. Felicitări! “a declarat Viorica Dăncilă.
„Misiunea Organizaţiei Judeţene a Femeilor Social Democrate Tulcea este aceea de a promova şi încuraja implicarea femeilor în viaţa publică şi politică, în cadrul Partidului Social Democrat, prin respectarea principiului libertăţii şi egalităţii de şanse între femei şi bărbaţi. Între dezideratele noastre aş aminti pregătirea, perfecţionarea şi susţinerea femeilor membre PSD, în vederea promovării acestora în structurile de conducere ale partidului, precum şi pentru asumarea unor responsabilităţi şi demnităţi publice.
Obiectivul OFSD Tulcea este acela de a creşte structura funcţională şi de a o consolida permanent, pentru că femeile social democrate să îşi aducă astfel un aport substanţial, care să asigure eficientizarea întregului demers politic al Partidului Social Democrat.
Sunt convinsă că am reuşit, în mandatul meu de preşedinte de doi ani care se încheie astăzi, împreuna cu Biroul Organizaţiei Judeţene şi cu Biroul Municipal, să consolidăm şi să întărim atât OFSD Tulcea, cât şi marea majoritate a organizaţiilor din localităţile judeţului. Pentru o mai bună desfășurare a activităților Organizației Femeilor Social Democrate, am înfiinţat în anul 2013 un ONG numit „Din suflet la zâmbet”, prin intermediul căruia am iniţiat o serie de acţiuni sociale, umanitare şi caritabile, ce au adus o rază de speranţă şi lumină pe feţele şi în casele oamenilor pe care i-am sprijinit.
ofsd2Sunt mândră şi onorată în acelaşi timp că în acest mandat am reuşit să creştem numărul membrelor de partid, prin consolidarea organizaţiilor locale deja existente, precum şi prin crearea de noi organizaţii locale în comunele unde nu existau până acum. În ultimele şase luni de zile am străbătut judeţul în lung și în lat, şi am participat la toate şedinţele birourilor organizaţiilor locale, unde am fost plăcut surprinsă de numărul mare al participantelor din fiecare localitate “a declarat doamna doctor Neviser Zaharcu la prezidiul şedinţei.
Totodată, ea a prezentat şi raportul de activitate pentru perioada 2012-2015:
ofsd3„În această perioadă au fost organizate o serie de acţiuni specifice, în colaborare cu Organizaţia Partidului Social Democrat, cu Tineretul Social Democrat şi cu Organizaţia de seniori. Am reuşit astfel să organizăm mai multe acţiuni şi evenimente de mare interes pentru diferitele categorii sociale, cu un impact major pentru beneficiari. Acest lucru a fost posibil în urma unei munci şi colaborări în echipă, pentru că noi, membrii Partidului Social Democrat, indiferent de structura din care facem parte, suntem aici la Tulcea o familie care își respectă principiile şi doctrina. Totodată, am reuşit să implementăm în județ programele şi campaniile inițiate la nivel naţional, și astfel să ne atingem obiectivele urmărite, îndeosebi creşterea capacităţii organizatorice şi calitative a OFSD în judeţ, punând în valoare capacităţile şi iniţiativele femeilor din Partidul Social Democrat.
Voi trece acum succint în revistă principalele acţiuni derulate de OFSD Tulcea în ultima perioadă:
1. Participarea OFSD Tulcea la cele două campanii electorale din anul 2014, respectiv Alegerile Europarlamentarele, din mai, şi Alegerea Preşedintelui, din noiembrie.
2. Participarea la Şcolile Politice de vară organizate la nivel naţional.
3. Acţiuni caritabile.
* Licitaţie caritabilă organizată în data de 30 martie 2013, eveniment ce a vizat strângerea de fonduri din vânzarea tablourilor donate de către artiştii din Judeţul Tulcea (maestrul Barau Eugen şi elevii Liceului de Artă „George Georgescu” -Secţia pictură şi muzică). Banii strânşi au fost donaţi unei fetițe diagnosticată cu o tumoare medulară. Evenimentul a avut loc la Art Café Casa Avramide din Municipiul Tulcea.
* Concert caritabil „Din inimă, pentru inimă!”, organizat în data de 27 iunie 2013, în colaborare cu Cristina Liberis, evenimentul având loc la ARCUB Bucureşti, unde am participat cu un grup de elevi din cadrul Liceului de Artă „George Georgescu” Tulcea, care au susţinut un recital în cadrul concertului, ocazie cu care s-au strâns fonduri pentru Secţia de terapie intensivă cardio a Spitalului Judeţean Tulcea.
* Concert de binefacere organizat în data de 16 aprilie 2015 la Teatrul „Jean Bart” din municipiul Tulcea, intitulat „Ajutaţi-o pe Delia”, unde, cu sprijinul artiştilor plastici consacraţi şi a tinerilor artişti ai Liceului de Artă „George Georgescu”, s-au adunat fonduri care au fost donate familiei micuţei Delia, bolnavă de cancer ocular.
4. Acţiuni pentru nevoiaşi (aceste acţiuni au devenit o tradiţie).
* În preajma Sărbătorilor Pascale, Organizaţia Femeilor Social Democrate din Tulcea împarte în fiecare an cofraje cu ouă şi vopsea pentru ouă familiilor nevoiaşe din municipiul şi judeţul Tulcea.
* De Crăciun, în anul 2012 am sprijinit cu alimente şi îmbrăcăminte o familie care are în întreţinere cinci copii minori, din satul Făgăraşu, Comună Topolog.
* Acţiune la căminul de persoane cu dizabilităţi fizice şi psihice în anul 2012.
* În luna decembrie 2014 am venit în sprijinul unei familii nevoiaşe din satul Telita, comună Frecăţei, unde locuieşte o mamă cu trei copii minori care nu beneficiau de curent electric, familie pe care am ajutat-o să îşi remedieze această problemă (această acţiune a fost în colaborare cu Tineretul Social Democrat).
* Am acordat consultaţii medicale pro bono, în acţiuni de voluntariat, pentru locuitorii din mediul rural, în comunele Isaccea, Ostrov, Dăeni, Greci, Sarichioi, Izvoarele, Murighiol, Jijila, Jurilovca, unde am oferit consultaţii de specialitate, respectiv EKG, testare glicemie, boli interne, ecografii, controale ORL şi Oftalmologice, atât pentru bolnavi, cât şi mai ales pentru persoanele vârstnice, care nu se puteau deplasa la cea mai apropiată unitate medicală.
5. Acţiuni de interes public judeţean.
* Renovarea Secţiei Medicale Interne 1 a Spitalului Judeţean de Urgenţă Tulcea, precum şi dotarea cu mobilier nou şi apărat de aer condiţionat. În data de 4 iulie a.c. a avut loc şi o frumoasă slujbă de sfinţire a noului spaţiu modernizat!
6. Acţiuni pentru copii.
De patru ani acţiunile desfăşurate în interesul copiilor au devenit o tradiţie în Municipiul şi Judeţul Tulcea:
* În fiecare an cu ocazia zilei de 1 Iunie (Ziua Copilului) se organizează spectacole de teatru pentru copii din Tulcea la Teatrul „Jean Bart” din Municipiul Tulcea.
* În fiecare an, cu ocazia zilei de 6 Decembrie, de Sfântul Nicolae, organizăm spectacole de teatru pentru copiii din Tulcea la Teatrul „Jean Bart”.
7. Acţiuni pentru persoanele vârstnice.
* În preajma sărbătorilor de iarnă se organizează un recital de colinde împreună cu Corul din cadrul Liceului Teologic din Tulcea, la Căminul de bătrâni, unde se împart pachete pentru aceştia.
* În anul 2013 ne-am deplasat în satul Sâmbăta Nouă, în comună Topolog, unde am serbat o doamnă la împlinirea vârstei de 110 de ani.
8. Acţiuni de socializare.
* 27-28 aprilie 2013: Excursie cu 50 de femei social democrate la Balcic-Bulgaria.
* 14 octombrie 2013: Excursie cu un grup de femei la Iaşi la moaştele Sf. Paraschiva.
* 13 – 16 august 2015: Excursie cu 45 de femei social democrate la Istanbul – Turcia
9. Acțiuni tematice.
* 5 septembrie 2015: Jurilovca-Portiţa, marş pentru susţinerea Pactului pentru protejarea femeilor împotriva violenţei domestice.
10. Acțiuni prilejuite de sărbătorile naționale, locale, religioase sau festivaluri:
– 24 Ianuarie – Mica Unire
– 9 mai – Ziua Europei
– 26 Iunie – Ziua Drapelului
– 29 Iulie – Ziua Imnului Naţional
– 5 octombrie – Ziua Mondială a Educaţiei
– 14 Noiembrie – Unirea Dobrogei la Patria mamă.
– 1 Decembrie – Ziua Naţională a României.
11. Acţiuni etnice şi religioase:
– În fiecare an participăm la festivalul interetnic de la Cumpăna, la invitaţia doamnei primar Mariana Gaju, intitulat „Convieţuire interetnică pe plaiuri Dobrogene” organizat în luna mai, împreună cu femeile din comunităţile turcă şi tătară din judeţ. Am participat cu multe feluri de bucate şi am obţinut locuri fruntaşe de fiecare dată.
– Participare la manifestările organizate periodic de minoritatea rusilor-lipoveni în localităţile Jurilovca, Sarichioi şi altele.
– Participarea la slujbele de hram ale bisericilor şi mănăstirilor din judeţul Tulcea, iar membrele OFSD şi TSD au contribuit activ la pregătirea acestor sărbători, muncind la curățenia mănăstirilor, spre exemplu la cea de la Halmiris.
Organizaţia de Femei este un stâlp important de susţinere în cadrul construcţiei Partidului Social Democrat în judeţul Tulcea, reuşind să comunice şi să promoveze cu succes obiectivele politice, programul şi acţiunile sale, pentru dezvoltarea şi modernizarea unei societăţi cu adevărat democratice, care să susţină în primul rând interesele cetăţenilor obişnuiţi. “
Doamna deputat Neviser Zaharcu a fost realeasa in functia de presedinte al Organizatiei Femeilor Social Democrate Tulcea.
Evenimentul a avut loc sambata la sala Mihail Kogalniceanu, in cadrul conferintei judetene a OFSD, eveniment la care a participat si presedintele organizatiei la nivel national, europarlamentarul Viorica Dancila.
„O felicit și o apreciez pe Neviser Zaharcu care a fost realeasă în funcţia de preşedinte al OFSD Tulcea. Știu că este iubită și respectată de toate colegele de la Tulcea și mai știu că marea echipă pe care o are aici este unită și determinată să lupte pentru drepturile femeilor. Felicitări!“ a declarat Viorica Dancila.
„Misiunea Organizaţiei Judeţene a Femeilor Social Democrate Tulcea este aceea de a promova şi încuraja implicarea femeilor în viaţa publică şi politică, în cadrul Partidului Social Democrat, prin respectarea principiului libertăţii şi egalităţii de şanse între femei şi bărbaţi. Între dezideratele noastre aş aminti pregătirea, perfecţionarea şi susţinerea femeilor membre PSD, în vederea promovării acestora în structurile de conducere ale partidului, precum şi pentru asumarea unor responsabilităţi şi demnităţi publice.
Obiectivul OFSD Tulcea este acela de a creşte structura funcţională şi de a o consolida permanent, pentru ca femeile social democrate să îşi aducă astfel un aport substanţial, care să asigure eficientizarea întregului demers politic al Partidului Social Democrat.
Sunt convinsă că am reuşit, în mandatul meu de preşedinte de doi ani care se încheie astăzi, împreuna cu Biroul Organizaţiei Judeţene şi cu Biroul Municipal, să consolidăm şi să întărim atât OFSD Tulcea, cât şi marea majoritate a organizaţiilor din localităţile judeţului. Pentru o mai bună desfășurare a activităților Organizației Femeilor Social Democrate, am înfiinţat în anul 2013 un ONG numit „Din suflet la zâmbet”, prin intermediul căruia am iniţiat o serie de acţiuni sociale, umanitare şi caritabile, ce au adus o rază de speranţă şi lumină pe feţele şi în casele oamenilor pe care i-am sprijinit.
Sunt mândră şi onorată în acelaşi timp că în acest mandat am reuşit să creştem numărul membrelor de partid, prin consolidarea organizaţiilor locale deja existente, precum şi prin creerea de noi organizaţii locale în comunele unde nu existau până acum. În ultimele şase luni de zile am străbătut judeţul în lung și în lat, şi am participat la toate şedinţele birourilor organizaţiilor locale, unde am fost plăcut surprinsă de numărul mare al participantelor din fiecare localitate“ a declarat doamna doctor Neviser Zaharcu la prezidiul sedintei.
Totodata, ea a prezentat si raportul de activitate pentru perioada 2012-2015:
„În această perioadă au fost organizate o serie de acţiuni specifice, în colaborare cu Organizaţia Partidului Social Democrat, cu Tineretul Social Democrat şi cu Organizaţia de seniori. Am reuşit astfel să organizăm mai multe acţiuni şi evenimente de mare interes pentru diferitele categorii sociale, cu un impact major pentru beneficiari. Acest lucru a fost posibil în urma unei munci şi colaborări în echipă, pentru că noi, membrii Partidului Social Democrat, indiferent de structura din care facem parte, suntem aici la Tulcea o familie care își respectă principiile şi doctrina. Totodată, am reuşit să implementăm în județ programele şi campaniile inițiate la nivel naţional, și astfel să ne atingem obiectivele urmărite, îndeosebi creşterea capacităţii organizatorice şi calitative a OFSD în judeţ, punând în valoare capacităţile şi iniţiativele femeilor din Partidul Social Democrat.
Voi trece acum succint în revistă principalele acţiuni derulate de OFSD Tulcea în ultima perioadă:
1. Participarea OFSD Tulcea la cele două campanii electorale din anul 2014, respectiv Alegerile Europarlamentarele, din mai, şi Alegerea Preşedintelui, din noiembrie.
2. Participarea la Şcolile Politice de vară organizate la nivel naţional.
3. Acţiuni caritabile.
* Licitaţie caritabilă organizată în data de 30 martie 2013, eveniment ce a vizat strângerea de fonduri din vânzarea tablourilor donate de către artiştii din Judeţul Tulcea (maestrul Barau Eugen şi elevii Liceului de Artă „George Georgescu”-Secţia pictură şi muzică). Banii strânşi au fost donaţi unei fetițe diagnosticată cu o tumoare medulară. Evenimentul a avut loc la Art Café Casa Avramide din Municipiul Tulcea.
* Concert caritabil „Din inimă, pentru inimă!”, organizat în data de 27 iunie 2013, în colaborare cu Cristina Liberis, evenimentul având loc la ARCUB Bucureşti, unde am participat cu un grup de elevi din cadrul Liceului de Artă „George Georgescu” Tulcea, care au susţinut un recital în cadrul concertului, ocazie cu care s-au strâns fonduri pentru Secţia de terapie intensivă cardio a Spitalului Judeţean Tulcea.
* Concert de binefacere organizat în data de 16 aprilie 2015 la Teatrul „Jean Bart” din municipiul Tulcea, intitulat „Ajutaţi-o pe Delia”, unde, cu sprijinul artiştilor plastici consacraţi şi a tinerilor artişti ai Liceului de Artă „George Georgescu”, s-au adunat fonduri care au fost donate familiei micuţei Delia, bolnavă de cancer ocular.
4. Acţiuni pentru nevoiaşi (aceste acţiuni au devenit o tradiţie).
* În preajma Sărbătorilor Pascale, Organizaţia Femeilor Social Democrate din Tulcea împarte în fiecare an cofraje cu ouă şi vopsea pentru ouă familiilor nevoiaşe din municipiul şi judeţul Tulcea.
* De Crăciun, în anul 2012 am sprijinit cu alimente şi îmbrăcăminte o famile care are în întreţinere cinci copii minori, din satul Făgăraşu, Comuna Topolog.
* Acţiune la căminul de persoane cu dizabilităţi fizice şi psihice în anul 2012.
* În luna decembrie 2014 am venit în sprijinul unei familii nevoiaşe din satul Teliţa, comuna Frecăţei, unde locuieşte o mamă cu trei copii minori care nu beneficiau de curent electric, familie pe care am ajutat-o să îşi remedieze această problemă(această acţiune a fost în colaborare cu Tineretul Social Democrat).
* Am acordat consultaţii medicale pro bono, în acţiuni de voluntariat, pentru locuitorii din mediul rural, în comunele Isaccea, Ostrov, Dăeni, Greci, Sarichioi, Izvoarele, Murighiol, Jijila, Jurilovca, unde am oferit consultaţii de specialitate, respectiv EKG, testare glicemie, boli interne, ecografii, controale ORL şi Oftalmologice, atât pentru bolnavi, cât şi mai ales pentru persoanele vârstnice, care nu se puteau deplasa la cea mai apropiată unitate medicală.
5. Acţiuni de interes public judeţean.
* Renovarea Secţiei Medicale Interne 1 a Spitalului Judeţean de Urgenţă Tulcea, precum şi dotarea cu mobilier nou şi aparat de aer condiţionat. În data de 4 iulie a.c. a avut loc şi o frumoasă slujbă de sfinţire a noului spaţiu modernizat!
6. Acţiuni pentru copii.
De patru ani acţiunile desfăşurate în interesul copiilor au devenit o tradiţie în Municipiul şi Judeţul Tulcea:
* În fiecare an cu ocazia zilei de 1 Iunie ( Ziua Copilului ) se organizează spectacole de teatru pentru copii din Tulcea la Teatrul „Jean Bart” din Municipiul Tulcea.
* În fiecare an, cu ocazia zilei de 6 Decembrie, de Sfântul Nicolae, organizăm spectacole de teatru pentru copiii din Tulcea la Teatrul „Jean Bart”.
7. Acţiuni pentru persoanele vârstnice.
* În preajma sărbătorilor de iarnă se organizează un recital de colinde împreună cu Corul din cadrul Liceului Teologic din Tulcea, la Căminul de bătrâni, unde se împart pachete pentru aceştia.
* În anul 2013 ne-am deplasat în satul Sâmbăta Nouă, în comuna Topolog, unde am serbat o doamnă la împlinirea vârstei de 110 de ani.
8. Acţiuni de socializare.
* 27-28 aprilie 2013: Excursie cu 50 de femei social democrate la Balcic-Bulgaria.
* 14 octombrie 2013: Excursie cu un grup de femei la Iaşi la moaştele Sf. Paraschiva.
* 13 – 16 august 2015: Excursie cu 45 de femei social democrate la Istanbul – Turcia
9. Acțiuni tematice.
* 5 septembrie 2015: Jurilovca-Portiţa, marş pentru susţinerea Pactului pentru protejarea femeilor împotriva violenţei domestice.
10. Acțiuni prilejuite de sărbătorile naționale, locale, religioase sau festivaluri :
– 24 Ianuarie – Mica Unire
– 9 mai – Ziua Europei
– 26 Iunie – Ziua Drapelului
– 29 Iulie – Ziua Imnului Naţional
– 5 octombrie – Ziua Mondială a Educaţiei
– 14 Noiembrie – Unirea Dobrogei la Patria mamă.
– 1 Decembrie – Ziua Naţională a României.
11. Acţiuni etnice şi religioase:
– În fiecare an participăm la festivalul interetnic de la Cumpăna, la invitaţia doamnei primar Mariana Gaju, intitulat „Convieţuire interetnică pe plaiuri Dobrogene” organizat în luna mai, împreună cu femeile din comunităţile turcă şi tătară din judeţ. Am participat cu multe feluri de bucate şi am obţinut locuri fruntaşe de fiecare dată.
– Participare la manifestările organizate periodic de minoritatea de ruso-lipoveni în localităţile Jurilovca, Sarichioi şi altele.
– Participarea la slujbele de hram ale bisericilor şi mănăstirilor din judeţul Tulcea, iar membrele OFSD şi TSD au contribuit activ la pregătirea acestor sărbători, muncind la curățenia mănăstirilor, spre exemplu la cea de la Halmiris.
Organizaţia de Femei este un stâlp important de susţinere în cadrul construcţiei Partidului Social Democrat în judeţul Tulcea, reuşind să comunice şi să promoveze cu succes obiectivele politice, programul şi acţiunile sale, pentru dezvoltarea şi modernizarea unei societăţi cu adevărat democratice, care să susţină în primul rând interesele cetătenilor obişnuiţi.“