„Dobrogea și Marea Unire la Centenar”, volum lansat la Muzeul de Istorie și Arheologie

Marți, 27 noiembrie, vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Dumitru Mergeani, a participat la lansarea volumului „Dobrogea și Marea Unire la Centenar”, în cadrul unui proiect cultural dedicat Centenarului Marii Uniri din 1918, de la Alba Iulia, în coordonarea Ligiei Dima, managerul Bibliotecii Județene Panait Cerna și a Laviniei Dumitrașcu, muzeograf la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța.

În seria de manifestări dedicate Centenarului Marii Uniri, volumul „Dobrogea și Marea Unire la Centenar”, are un rol aparte, fiind dedicat și unui istoric dobrogean reunit, prof. univ. dr. Gheorghe Dumitrașcu.

„În apropierea împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire, iată-ne la lansarea volumului aniversar „Dobrogea și Marea Unire la Centenar”.

Volumul lansat azi, la Tulcea, este dedicat și memoriei lui Gheorghe Dumitraşcu, reputat istoric din Constanța, om politic cu o activitate susținută în perioada 1990-2000.

În domeniul învățământului, Gheorghe Dumitrașcu a contribuit decisiv la înfiinţarea Universităţii Ovidius din Constanţa şi a fost unul dintre cărturarii care au obţinut ridicarea Liceului Mircea cel Bătrân la rangul de Colegiu Național”.

În cadrul aceleiași ceremonii, a fost lansat și numărul 16 al Revistei Peuce, revistă de arheologie editată de Institutul de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion Tulcea”.