Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Donație de 28.500 euro pentru nou-născuții din Județul Tulcea, de la Asociația „Salvați Copiii” Donație de 28.500 euro pentru nou-născuții din Județul Tulcea, de la Asociația „Salvați Copiii”
Vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Dumitru Mergeani, a participat vineri, 23 iunie 2017, la Spitalul Județean de Urgență, la conferința de presă prilejuită de donarea... Donație de 28.500 euro pentru nou-născuții din Județul Tulcea, de la Asociația „Salvați Copiii”

IMG_4090Vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Dumitru Mergeani, a participat vineri, 23 iunie 2017, la Spitalul Județean de Urgență, la conferința de presă prilejuită de donarea de către Organizația „Salvați Copiii”a unui ventilator de suport respirator, în valoare de 17.500 euro și a unui incubator performant de terapie intensivă, în valoare de 11.000 de euro, oferite cu generozitate SJUT de către voluntarii acestui organism.

Este cea de-a doua dotare pe care organizația o face în această unitate medicală, unde, în 2016, nou-născuții prematuri au primit o șansă în plus la viață, medicilor punându-li-se la dispoziție un incubator de transport, în valoare de 9.600 de euro. Dintre cele 1.257 de nașteri care au avut loc în 2016 la Spitalul Județean de Urgență Tulcea, 143 au avut nevoie de îngrijire specială, fiind nașteri premature.

Județul nostru cu cea mai ridicată rată a mortalității infantile din România, de 15,3 la mia de copii născuți vii, față de 8 media pe țară în 2015, se află, astfel, în atenția constantă a acestui donator important, atât președintele executiv „Salvați Copiii”, Gabriela Alexandrescu, cât și ambasadorul asociației, Amalia Năstase, manifestându-și interesul în mod constant față de situația specială a județului nostru din acest punct de vedere.

„Organizația Salvați Copiii continuă, cu perseverență, programul de sprijinire a maternităților. Am văzut cu ochii noștri cum un incubator face diferența reală dintre moarte și viață și cum dotarea unei maternități scade considerabil rata mortalității infantile. Prematurii supraviețuiesc și cresc mari, dacă medicii sunt ajutați să le asigure toată asistența medicală necesară. Sperăm că prin efortul reunit al nostru și al celor care ne sprijină constant și cărora le mulțumim, am reușit să oferim speranță la viață al multor nou-născuți din județul Tulcea”, a declarat în acest sens președintele executiv al Asociației „Salvați Copiii”.

Amalia Năstase, ambasador al Salvați Copiii, a subliniat importanța intervenției medicale adecvate și imediate în salvarea și apoi îngrijirea prematurilor: „Copiii care vin pe lume înainte de termen sunt mai vulnerabili, au încă nevoie de sprijin pentru a înfrunta mediul extern, dar ei luptă. Medicul și prematurul sunt o echipă și tot ce îi trebuie acestei echipe a vieții pentru a câștiga este o maternitate în care aparatura medicală să nu fie o promisiune, ci un fapt real. Rămân alături de Salvați Copiii în acest efort colosal de dotare a maternităților din România”, a punctat domnia sa cu prilejul conferinței de presă de la Tulcea.

„Sunteți a doua oară aici, la Spitalul Județean Tulcea, după ce ne-ați făcut onoarea de a ne selecta, din nou, pentru asigurarea unor dotări esențiale pentru salvarea vieții micuților născuți în acest județ. Vă suntem recunoscători pentru faptul că v-ați aplecat atenția și către noi, un spital de provincie, care face eforturi deosebite pentru a păstra un nivel crescut al calității serviciilor medicale oferite pacienților.

De data aceasta, Spitalul primește un ventilator de suport respirator și un incubator performant, iar pentru acest gest nu putem decât să vă mulțumim în numele nostru, al administratorilor acestei unități sanitare, dar și, în special, în numele micilor pacienți (și familiilor acestora) care vor beneficia de serviciile medicale specializate, susținute de aparatură performantă. Vă mulțumim pentru tot și vă dorim mult succes în continuarea acestei campanii extraordinare derulate în beneficiul tuturor românilor!”, a susținut, în calitate de gazdă „județeană”, vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Dumitru Mergeani.