Donație de carte pentru cinci localități tulcene

 

Peste 8500 de elevi şi 24 de biblioteci școlare și publice din patru județe ale ţării au fost beneficiarii campaniei  DIM SOFT AI PARTE DE CARTE. Zone defavorizate din România au fost dotate cu 22.000 de cărți incluse în programa şcolară.

Caravana DIM SOFT AI PARTE DE CARTE și-a incheiat traseul prin țară, după ce a parcurs peste 2000 de km pentru a dona cărți în școli și biblioteci din județele Tulcea, Vaslui, Gorj și Hunedoara.

Caravana s-a oprit în 5 localități din județul Tulcea (Topolog, Babadag, Sarichioi, Isaccea, Tulcea), 5 localități din județul Vaslui (Ciocani, Băcani, Laza, Tanacu, Vaslui), 6 localități din județul Gorj (Polovragi, Dănești, Lelești, Ceauru, Sâmbotin și Târgu Jiu) și în alte 6 localități din județul Hunedoara (Aninoasa, Petroșani, Perila, Petros, Băcia și Deva).

Prin intermediul Caravanei AI PARTE DE CARTE, cărţi de literatură, istorie și cultură scrise de autori români celebri precum Mihail Sadoveanu (Frații Jderi), Ionel Teodoreanu (La Medeleni), Ion Luca Caragiale (Teatru), Zaharia Stancu (Șatra), Marin Preda (Întâlnirea dintre pământuri), Eugen Barbu (Principele) vor completa fondul insuficient de carte din biblioteci școlare și publice din România.

 “Suntem foarte bucuroși de rezultatele acestei campanii și de faptul că aceste cărți au ajuns acolo unde era nevoie de ele. Mesajele primite în urma caravanei de la beneficiarii acestei donații ne încurajează să continuăm  seria de acțiuni prin care DIM SOFT dorește să se implice activ în sprijinirea copiilor, un alt proiect în desfășurare fiind descoperirea, educarea și îndrumarea tinerelor talente pentru practicarea sportului de performanță.“  a declarat Mircea Săndulescu, Director general DIM SOFT.

Vă mulțumim mult, donația este extrem de utilă. Biblioteca noastră e foarte generoasă ca spațiu însă are puține cărți. În ultimii 3-4 ani am reușit să achiziționăm un număr foarte mic de cărți. Sunt puțini cei care donează la ora actuală și chiar avem nevoie. Așa că astfel de sponsori nu ne aduc decât multă bucurie.” a declarat Liliana Drăghici, Director al Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară ”Dumitru Moțoc”, București.

Ne-ați făcut o mare bucurie. Nu sunt cărți bune, sunt foarte bune. Ne bucurăm că suntem beneficiarii acestei campanii. Multe din titluri ne lipseau din bibliotecă.” a mărturisit Iulenia Saveli, responsabil Centru de Documentare și Informare Sarichioi.

„Nu prea sunt bani să cumpărăm cărți. Am reușit în 2010 să mai achiziționăm câteva titluri, însă e mereu nevoie de carte nouă. Biblioteca noastră este deschisă și pentru părinții care vin împreună cu copiii la diverse activități pe care le avem. Vă mulțumim foarte mult pentru cărți, sunt binevenite și ne bucurăm tare mult. Copii se vede că sunt încântați” a declarat Geta Dobrin, Director Adjunct al Liceului Teoretic ”Constantin Brătescu”, Isaccea, jud. Tulcea.

Caravana AI PARTE DE CARTE și-a propus să îmbogățească fondul de carte din bibliotecile publice din România și să sprijine accesul la cultură și educație al elevilor din zonele defavorizate, cu precădere rurale.

Proiectul Caravanei AI PARTE DE CARTE a fost elaborat și este implementat de către agenția de comunicare strategică și PR,  BDR Associates.

DIM SOFT este una dintre cele mai experimentate companii IT din România, remarcându-se prin implementarea şi administrarea unor proiecte complexe în companii locale multinaţionale şi instituţii publice. În cei peste 15 ani de implicare activă pe piaţa de IT românească, DIM SOFT a evoluat continuu, atingând poziţia de furnizor de soluţii complexe de top, prin încheierea şi implicarea permanentă în parteneriate cu cei mai importanţi jucători de pe piaţa de IT din România.