Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

„Dorulețul” la Festivalul Internațional „Gazi Baba” „Dorulețul” la Festivalul Internațional „Gazi Baba”
Asociația Culturală „Dorulețul” desfășoară în cadrul proiectului „Folclor fără frontiere”, ediția a II-a, o deplasare la Skopje – Republica Macedonia, în perioada 30 iunie... „Dorulețul” la Festivalul Internațional „Gazi Baba”

doruletul 2Asociația Culturală „Dorulețul” desfășoară în cadrul proiectului „Folclor fără frontiere”, ediția a II-a, o deplasare la Skopje – Republica Macedonia, în perioada 30 iunie – 5 iulie 2017, în scopul participării la Festivalul Internațional „Gazi Baba”, în comunitatea Gazi Baba.

Proiectul „Folclor fără frontiere”, ediția a II-a, beneficiază de cofinanțare din partea Consiliului Județean Tulcea în valoare de 10000 lei, care se alătură contribuției proprii a Asociației Culturale „Dorulețul”, în valoare de 1200 lei. Sumele alocate de cele două instituții finanțatoare vor fi folosite pentru achiziționarea unor costume populare pentru dansatorii participanți la acțiune (1050 lei), pentru achitarea costurilor de deplasare și participare a grupului folcloric inclus în proiect la festival (10000 lei) și pentru promovarea proiectului (150 lei).

Ansamblul „Dorulețul” va prezenta pe scena festivalului un program de jocuri populare din zona Dobrogei (Hora-n două părți, Ciobănașul, Beștepeanca, Paidușca, Pandelașul, Hora peste picior, Șchioapa, Hora pe bătaie etc.), precum și cântece populare din aceiași zonă în interpretare soliștilor vocali Denisa Călin, Monica Toader, Cristina Bâlea, Andreea Cristea și Medeea Carastoian.