Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

„Dorulețul” revine cu premii de la Festivalul „Arte și Tradiții Românești” „Dorulețul” revine cu premii de la Festivalul „Arte și Tradiții Românești”
Între 23 și 25 septembrie, la Slatina (jud. Olt) s-a desfășurat a V-a ediție a Festivalului – Concurs Național „Arte și Tradiții Românești”, eveniment... „Dorulețul” revine cu premii de la Festivalul „Arte și Tradiții Românești”

Între 23 și 25 septembrie, la Slatina (jud. Olt) s-a desfășurat a V-a ediție a Festivalului – Concurs Național „Arte și Tradiții Românești”, eveniment pentru care membrii Ansamblului Folcloric de Copii și Tineret „Dorulețul” s-au înscris la trei secțiuni: ansambluri, grupuri vocale și soliști vocali.

După evoluțiile participanților, ansamblul tulcean a obținut Premiul I la „Dans mixt” (fete și băieți), Diplomă de popularitate la „Dans popular”, Premiul II la „Grup vocal”, iar Denisa Violeta Călin a primit Mențiune la „Canto popular”. De asemenea, activitatea profesorului coregraf Ștefan Coman a fost recompensată cu Diploma de merit. Trofeele sunt cu atât mai valoroase cu cât nivelul ridicat al concursului a fost certificat de calitatea prestațiilor a aproape trei sute de elevi înscriși în școli populare de arte și meserii sau ansambluri de copii și tineret. Concursul de dans popular a fost jurizat de Ionel Garoafă, maestru coregraf, Ansamblul Folcloric „Maria Tănase” din Craiova, Ilie Brăileanu, directorul Palatului Copiilor „Adrian Băran” din Slatina, și Viorel Pintea, managerul Școlii Populare de Arte și Meserii Slatina. Pentru „Canto popular” și ”Grup vocal folclor”, juriul a fost compus din Matilda Pascal Cojocărița, cântăreață de muzică populară, Ștefan Cigu, dirijor al Ansamblului Profesionist „Dor Românesc” al Consiliului Județean Bistrița – Năsăud, și dirijorul oltean Marin Constantin, cel care a lansat cu această ocazie volumul „Culegere de cântece și jocuri populare din Olt și Romanați”.

În afară de premiile pregătite pentru cei mai valoroși participanți la cele unsprezece secțiuni de concurs, organizatorul – Școala Populară de Arte și Meserii Slatina – a decernat anul acesta în premieră Premiul de popularitate, semn că dansurile „Dorulețului” – suitele „Pandelașul” și „Ciobănașul” – au fost cele mai apreciate de publicul cunoscător.

În organizarea festivalului, Școala Populară de Arte și Meserii Slatina a avut ca parteneri Consiliul Județean Olt, Primăria municipiului Slatina, Crucea Roșie Slatina, Centrul Cultural pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Olt, Muzeul Județean Olt, Biblioteca Județeană Olt și Palatul Copiilor Slatina.

Felicitări copiilor și instructorilor Ansamblului „Dorulețul”!

Manager, Prof. Ștefan Coman