Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Dosar penal: Zeci de tone de deșeuri îngropate ilegal, descoperite de Garda de Mediu pe raza comunei Stejaru Dosar penal: Zeci de tone de deșeuri îngropate ilegal, descoperite de Garda de Mediu pe raza comunei Stejaru
Ca urmare a controlului tematic planificat, conform circularei nr.2089/GM/14.03.2022, o echipa de comisari s-a deplasat in zona administrativa a UAT Stejaru. În cursul verificarilor... Dosar penal: Zeci de tone de deșeuri îngropate ilegal, descoperite de Garda de Mediu pe raza comunei Stejaru

Ca urmare a controlului tematic planificat, conform circularei nr.2089/GM/14.03.2022, o echipa de comisari s-a deplasat in zona administrativa a UAT Stejaru. În cursul verificarilor efectuate în prezența viceprimarului comunei Stejaru, s-a constatat:
– In zona localitatii Vasile Alecsandri, ce apartine de UAT Stejaru, denumită zona pârâului Ciripciu, pe rampă , pe o suprafață de aproximativ 500 mp au fost îngropate deșeuri din moloz și deșeuri menajere în amestec cu deșeuri biodegradabile (aproximativ 10 tone).
– În zona localității Vasile Alecsandri, ce aparține UAT Stejaru, zona stadion, lângă statia de epurare, pe o suprafață de aproximativ 1000 mp au fost îngropate deșeuri din moloz și deșeuri menajere în amestec cu deșeuri biodegradabile (aproximativ 20 tone).
– În zona localității Vasile Alecsandri, ce aparține UAT Stejaru, în zona pod, a fost identificată o zona de aproximativ 500 mp, unde au fost îngropate deșeuri din construcții în cantitate de aproximativ 15 tone.
In conformitate cu OUG 92 din 2021 cu modificarile si completarile ulterioare, art. 66, alin. 1, lit.f si art.20, pct.6: Ingroparea deșeurilor de orice fel este interzisă .
3. In urma controlului desfășurat în data de 21.10.2022 și finalizat in data de 22.10.2022 s-a depus sesizare la Parchetul de pe langa Tribunalul Tulcea pentru savarsirea faptei penale prevazute la art. 66, alin. 1, lit. f din OUG 95 din 2021 cu modificarile si completarile ulterioare, „Constituie infractiuni si se pedepsesc cu inchisoare de la 3 la 5 ani sau cu amenda urmatoarele fapte: îngroparea deseurilor…”.