Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Ieri, opt persoane s-au ales cu dosar penal pentru că deţineau peşte sau unelte de pescuit interzise de lege. Frontieriştii au oprit pe canalul...
Prinşi de Poliţia de Frontieră

Prinşi de Poliţia de Frontieră

Ieri, opt persoane s-au ales cu dosar penal pentru că deţineau peşte sau unelte de pescuit interzise de lege.

Frontieriştii au oprit pe canalul Sulina o ambarcaţiune din fibră de sticlă, la care era ataşat un motor Yamaha. În barcă se aflau un bărbat de 44 ani, şi doi tineri de 18, respectiv 19 ani, care deţineau două plase de pescuit tip setcă şi 21 kilograme peşte din specia crap.

Mai târziu, pe lacul Puiu din Tulcea, frontieriştii au oprit o ambarcaţiune tip lotcă cu motor ataşabil marca Suzuki, în care se aflau un bărbat  de 33 ani şi unul de 35 ani, domiciliaţi în localitatea Caraorman. În barcă oamenii legii au găsit şase unelte de pescuit tip setcă şi cantitatea de 36 kilograme peşte din speciile crap şi somn.

Tot ieri, la ora 20.30, aproape de Văcăreni a fost controlat în trafic un autoturism marca Opel, înmatriculat în Prahova, în care se aflau un tânăr de 21 ani şi un bărbat de 40 ani, domiciliaţi în judeţele Galaţi, respectiv Tulcea.

În interiorul autoturismului a fost descoperită cantitatea de 19 kilograme de peşte din speciile scrumbie şi oblet, pentru care cei doi nu au putut prezenta documente de provenienţă şi transport.

„Uneltele de pescuit interzise de lege au fost ridicate în vederea confiscării, iar cantitatea de peşte a fost predată spre valorificare unor societăţi comerciale de profil“, spune Marius Niculescu, purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă.