Două sute de ani de la naşterea poetului Taras Şevcenko

   

  În acest weekend, reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Tulcea au participat la manifestările organizate de Uniunea Ucrainenilor din România (UUR), filiala Tulcea, cu ocazia împlinirii a 200 de ani de la naşterea poetului Taraş Şevcenko.

  Sâmbătă, de la ora 12.00, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Vasile Strat, a participat la inaugurarea sediului Uniunii Ucrainene din România (filiala Tulcea), de pe strada Gavrilov Corneliu din municipiu.

  Manifestările au început cu un scurt moment de reculegere în memoria celor care şi-au pierdut viaţa în timpul evenimentelor petrecute în ultima perioadă în Ucraina. A urmat, apoi, o slujbă de sfinţire a sediului, după care invitaţii au adresat cuvinte de apreciere reprezentanţilor UUR – Tulcea pentru activităţile organizate la finalul săptămânii trecute.

  La inaugurare au mai participat, alături de preşedintele Uniunii Ucrainenilor, Dumitru Cernencu, senatorul Octavian Motoc, primarul municipiului, Constantin Hogea.

  Duminică, de la ora 11.30, la rotonda personalităţilor de lângă Muzeul de Artă din municipiu, Mihai Nicolae, consilier al preşedintelui Consiliului Judeţean Tulcea, a depus o coroană de flori în amintirea celui care a fost Taras Şevcenko, poetul naţional al Ucrainei. 

  Atât evenimentul de sâmbătă, cât şi cel de duminică au fost urmate de spectacole organizate la teatrul Jean Bart din Tulcea.