Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

La aproape un an de la tragedia petrecută pe lacul Razelm, când patru tineri și-au pierdut viața, pentru alte patru suflete urmările încă își...
Bunicii celor patru copii

Bunicii celor patru copii

La aproape un an de la tragedia petrecută pe lacul Razelm, când patru tineri și-au pierdut viața, pentru alte patru suflete urmările încă își fac efectul.

 Printre cei patru înecați în Razelm  se numără și Geogiana Borcănaș,la 31 de ani mamă a patru copii minori,toți provenind din concubinaje diferite.După tragedie, autoritățile le-au promis părinților aceteia,bunicii copiilor, sprijin, încercând să nu destrame familia.Din nefericire, situația copiilor s-a înrăutățit iar recent aceștia au ajuns la un centru de plasament din Tulcea.

„Toată lumea a vrut să-i ajute,niște suflete nevinovate,dar nu s-a putut.Din păcate bunicii se țin tare de băutură, spre alcoolism,nu prea aveau grijă de cei mici. Ba chiar odată bunicul lor a sărit cu cuțitul la mine, când am mers să văd de copii,era beat și nu știu ce i-a cășunat.Nu erau în stare să crească patru copii,nici de ei nu pot avea grijă“ spune Mihai Cârciumaru,primarul din Ceamurlia de Jos.

 Georgiana era o fată plină de viaţă

Georgiana Borcănaş era cunoscută în zona Ceamurlia-Jurilovca drept o persoană plină de viaţă, iubitoare de distracţii şi călătorii.Cunoscuţii spun despre ea că nu refuza niciodată o invitaţie la o plimbare, o petrecere, era deschisă şi iubitoare de aventuri de tot felul. Primarul Cârciumaru povestea că femeia, mamă a patru copii, nu a fost căsătorită, însă din câte ştie a avut cam cinci concubinaje mai lungi.

„Cum se spune, despre morţi numai de bine… A fost la muncă prin Spania, nu ştim prea multe, a lucrat şi ca ospătariţă la Portiţa o vreme“ spune primarul.

Ziua blestemată

O zi frumoasă, cu soare,15 mai 2011 s-a transformat brusc în ultima zi din viaţă pentru patru tineri tulceni din comuna Ceamurlia de Jos. Petruţa Culicenco (17 ani), Georgiana Borcănaş (31 ani), Valentin Bolocan (26 ani) şi Valentin Ghena (25) au plecat duminică la prânz împreună cu alţi doi prieteni la o plimbare pe lacul Razelm, spre Gura Portiţei şi nu s-au mai întors la mal. După ce au consumat câteva beri la complexul turistic, iar un băiat din grup a rămas acolo ,pe drumul spre Lunca barca tip Laguna s-a răsturnat şi singurul care a reuşit să iasă la mal şi să alerteze autorităţile a fost Cristian Evdochim (30 ani).