Dubiosul Mihai Titus Anghel a întocmit un proiect de interzicere a pescuitului în Delta Dunării!

  Mihai Titus Anghel

  Mihai Titus Anghel

  Personaj extrem de dubios și aflat în legături ciudate chiar și cu politicieni din Tulcea în trecut, Mihai Titus Anghel este cunoscut în zona Deltei precum omul din spatele unor interese obscure ale unor oameni de afaceri.

  „Proiectul de Lege privind  măsuri pentru protejarea resurselor piscicole din Delta Dunării,  îmbunătățire a calității vieții în Delta Dunării, întărirea instituțională a Administrației Rezervației Biosfera Delta Dunării și Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvaculturii“ circulă deja pe internet iar conform unor surse a fost depus și la Senat,în forma ce ne-a parvenit pe surse autorul său fiin controversatul Mihai Titus Anghel, autointitulat și semnatar ca „Expert al Comisiei pentru Afaceri Europene a Senatului României“.

  Proiectul prevede interzicerea pe o perioadă de trei ani a pescuitului comercial pe teritoriul Delte Dunării, prin rotație, pe diferite specii de pești.

  Astfel,conform proiectului pescuitul la somn ar urma să fie interzis pe perioada ianuarie 2013-decembrie 2016, cel la știucă și șalău în perioada ianuarie 2014-decembrie 2017 iar cel la crap în perioada 2015-2018.

  Deasemenea, articolul 2 precizează că pe teritoriul administrativ al Deltei Dunarii, pentru speciile si perioadele de interzicere la capturare si comercializare, mentionate la Art. 1, pescuitul sportiv se poate practica doar in regim „prinde si elibereaza” (CATCH AND RELEASE).

  În proiect sunt prevăzute și despăgubiri pentru pescari, valoarea despăgubirii urmând a fi evidențiată de o medie a cantităţii predate spre comercializare, pe fiecare specie, în ultimii 5 ani, de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

  Tot controlul pe mâna ANPA!

  Proiectul mai prevede ca Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultură, prin Direcția Națională de Inspecție Piscicolă Teritorială și Maritimă, este singura autoritatea a statului abilitată pentru a inspecta, controla și de a constata contravențile sau infracțiunile referitoare la distrugerea, furtul sau comercializarea ilegala a peștelui și produselor din pește, inclusiv în unitățile de alimentație publică, de pe tot teritoriul Romăniei, conform cerințelor din Regulamentul European de Pescuit.

  Persoanele care încalcă prezenta lege vor fi sancţionate astfel: pescarii profesionişti si pescarii sportivi cu amendă de 10.000 lei sau  2 ani de închisoare şi pierderea dreptului de despăgubire stabilit prin prezenta lege, dacă este cazul.

  Proprietarii și administratorii punctelor de debarcare,  punctelor de

  vânzare și ai unităților de alimentație publică de pe teritoriul Deltei Dunării sau situate la o distanță de până la 50 de kilometri de la  cel mai apropiat punct aparținând teritoriului Deltei Dunării, cu amendă de 100.000 lei sau 4 ani de închisoare cu executare şi pierderea dreptului de despăgubire stabilit prin prezenta lege, dacă este cazul.

  Proiect cu iz de Răduță…

  O altă prevedere a proiectului este că Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultura, anual, va aloca resursele necesare Programului de populare cu sturioni a Dunării, până la încheierea procesului de refacere a stocurilor de sturioni, certificate de Institutele de Cercetări de specialitate.

  Proiectul ar urma să protejeze afacerea cu pescuitul sportiv , ultimul concesionar din Delta ce se potrivește profilului fiind Robert Răduță. Același personaj este și foarte interesat de banii primiți pentru programele controversate de repopulare cu sturioni, ce nici până în ziua de azi nu au fost cuantificate, dar milioane de euro s-au tot scurs de la buget, multe spre același Răduță.

  Conform presei centrale numele lui Mihai Titus Anghel a apărut în mai multe scandaluri de-a lungul timpului, acesta fiind catalogat precum un personaj cu probleme psihice :„ Despre Mihai Titus Anghel, presa centrală dezvăluia acum câţiva ani că s-a prezentat la fostul guvernator al Deltei Dunării, Paul Cononov, cu delegaţii semnate de Senat şi ministrul Mediului de atunci, Sulfina Barbu, pentru a cere niscai favoruri în numele unei asociaţii fantomă. Ulterior, Sulfina Barbu a revocat delegarea, dar ciudatul Anghel a continuat să facă valuri. Astfel, a înfiinţat Asociaţia Profesională a Pescarilor din Delta Dunării, calitate în care participa la lucrărilor comisiilor de specialitate ale Senatului din mandatul 2004-2008 pentru elaborarea de legi. Aceeaşi presă centrală spunea despre Anghel că ar avea chiar ceva probleme psihice, din moment ce se recomandă ba ofiţer SRI, ba procuror“.

  „O aberație“

  „Am auzit că ar fi depus proiectul la Senat, deși nu acolo trebuie depus un proiect,ce să zic,. Cred că e o aberație, au mai fost asemenea idei aiurea venite de la cei cu interese în pescuitul sportiv și nu numai, cu siguranță nu îl va băga nimeni în seamă, dacă nu vor să explodeze Delta în capul lor“ a declarat Lucian Sanda, liderul Asociației Pescarilor din Delta Dunării.

  „E interesant cum va dresa specialistul Titus Anghel speciile să intre pe rănd în setci și vintire“ spune și Dan Verbina, proprietar de cherhana.

  Citește în ziarul Adevărul mai multe despre învârtelile dubioase ale lui Mihai Titus Anghel.

  http://www.adevarul.ro/actualitate/obscur-consilier-parlamentar-Ministerul-Mediului_0_80992442.html