Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

DUPA REZULTATUL DEZASTRUOS: ŞEFUL MUNICIPALEI PNL, ACUZAT CĂ A PIERDUT ALEGERILE PENTRU A-ŞI PĂSTRA SALARIUL LA STP! DUPA REZULTATUL DEZASTRUOS: ŞEFUL MUNICIPALEI PNL, ACUZAT CĂ A PIERDUT ALEGERILE PENTRU A-ŞI PĂSTRA SALARIUL LA STP!
O parte din conducerea organizaţiei judeţene solicita demisia preşedintelui organizaţiei municipale PNL Tulcea, Daniel Lucian Bălan, cel care va trebui să plătească şi oalele... DUPA REZULTATUL DEZASTRUOS: ŞEFUL MUNICIPALEI PNL, ACUZAT CĂ A PIERDUT ALEGERILE PENTRU A-ŞI PĂSTRA SALARIUL LA STP!

DAN-LUCIAN-BALANO parte din conducerea organizaţiei judeţene solicita demisia preşedintelui organizaţiei municipale PNL Tulcea, Daniel Lucian Bălan, cel care va trebui să plătească şi oalele sparte constand într-o amendă de 10.000 de lei aplicată de Autoritatea Electorală Permanentă!

Din locomotiva partidului organizaţia municipală a ajuns codaşa, obţinând ca media între Camera Deputaţilor şi Senat în jur de 15 procente, mult sub cele 20 de procente salvatoare, conducerea partidului anunţând deja că toţi cei care au obţinut sub 20% ar trebui să demisioneze.

În faţa acestui rezultat probabil cel mai slab din istoria recentă a partidului la municipiu, au început deja acuzele încă din prima revedere de după ziua alegerilor.

Încercând să îşi mascheze eşecul, conducerea municipalei liberale a acuzat prezenta mică din unele comune liberale, însă trebuie precizat că în acele comune PNL a obţinut un procent net superior celui obţinut de organizaţia municipală condusă de Balan.

Concret, la Casimcea PNL a obţinut 23,6%, la Ceamurlia de Jos 26,5%, la Ciucurova 53,6%, la Hamcearca 42,5%, la Izvoarele 52,7%, la Luncaviţa 26,8% în timp ce rezultatul obţinut la municipiu este de doar 17,4% fiind practic cel mai slab rezultat dintre toate organizaţiile!

Mai mult, gurile rele spun că deşi au obţinut cel mai slab rezultat dintre toate organizaţiile judeţene gruparea Balan/Motoc/Pârvulescu (acesta doar cu titlu de sponsor al meselor organizate de ceilalţi doi), cei din conducerea municipală au dat vina în prima şedinţă pe primarii din judeţ dar şi pe o parte din organizaţia municipală.

La a rândul lor, mai mulţi liberali reproşează conducerii municipal faptul că Bălan, Radu Valentina (candidată la deputaţi), etc, nu au fost fideli partidului în alegerile locale și au susţinut şi s-au afişat cu alt candidat, contribuind la scorul mic în municipiu. „Dacă ar fi muncit probabil diferenţa de doi consilieri judeţeni între PSD şi PNL la locale, ar fi fost mai mică “. Mai mult, se acuza îndepărtarea unei părţi din organizaţia municipal care nu şi-a făcut decât datoria faţă de partid şi nu faţă de candidatul independent Hogea, lipsa acestora din campanile contribuind la rezultatul dezastruos. Mai mult, aceste persoane îndepărtate au fost ameninţate constant cu excluderea de către actual conducere a municipalei.

În plus, prestaţia slabă a municipalei şi Campania firavă prestata în municipiu este pusă şi e seama faptului că Balan nu ar fi vrut să deranjeze PSD-ul în municipiu, având în vedere că este angajat ca director al Societăţii de Transport Public, în subordinea Consiliului Local controlat de PSD, iar salariul de câteva zeci de mii de lei este mai concret decât a fost ultimul loc pe lista de candidaţi la Camera Deputaţilor!

Preşedintele Gudu a lipsit de la şedinţă, fiind convocat la Bucureşti, însă ne-a declarat că probabil în primăvara se vor organiza alegeri în cadrul organizaţiei, până atunci urmând să se facă analize temeinice.

Următorul meci vă avea loc în şedinţa de joi, când vor avea loc noi ciocniri, urmând să fie prezenţi şi primarii din judeţ.