Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Echipamente pentru Spitalul Județean de Urgență Tulcea Echipamente pentru Spitalul Județean de Urgență Tulcea
Este vorba despre două mese de operație, două sisteme electrochirurgie standard, două aspiratoare chirurgical, două sisteme de iluminare. Consiliul Județean Tulcea a aprobat proiectul... Echipamente pentru Spitalul Județean de Urgență Tulcea

Este vorba despre două mese de operație, două sisteme electrochirurgie standard, două aspiratoare chirurgical, două sisteme de iluminare.

Consiliul Județean Tulcea a aprobat proiectul de hotărâre privind aprobarea unui acord de parteneriat pentru realizarea în comun a proiectului ,,Îmbunătățirea accesului populației din ITI la servicii medicale de urgență, prin dotarea cu aparatură de înaltă performanță”, în scopul finalizării integrale.

Ministerul Sănătății (lider de parteneriat) în parteneriat cu Județul Tulcea – Consiliul Județean Tulcea, Spitalul Județean de Urgență Tulcea și Unitatea de Management al Proiectului Băncii Mondiale – Ministerul Sănătății, a implementat proiectul „Îmbunătățirea accesului populației din ITI la servicii medicale de urgență, prin dotarea cu aparatură de înaltă performanță”.

În vederea finalizării activităților propuse prin proiect, se impune depunerea unei noi cereri de finanțare și aprobarea acordului de parteneriat.

„Luând în considerare obligativitatea ca structura parteneriatului să fie identică cu cea prevăzută în ultima variantă a actelor adiționale la contractele deja încheiate în cadrul POR 2014-2020, precum și importanța dotării de către Ministerul Sănătății a unor spitale cu echipamente esențiale se impune aprobarea acordului de parteneriat, conform anexei la prezentul proiect de hotărâre. Prin acest proiect, Spitalul Județean de Urgență Tulcea va fi dotat cu următoarele echipamente: două mese de operație, două sisteme electrochirurgie standard, două  aspiratoare chirurgicale, două  sisteme de iluminare“, se arată în referatul semnat de președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu.