Educaţia de calitate în Delta Dunării, în conferință organizată de INCDDD

Vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Petre Badea a participat la lucrările celei de a treia ediții a conferinței „Dialogurile părţilor interesate privind strategiile de dezvoltare durabilă: lecţii, oportunităţi, studii de caz”, cu tema Educaţie de calitate în Delta Dunării.

După cum spun organizatorii Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Delta Dunării, scopul evenimentului este promovarea inițiativelor și exemplelor de bună practică din zona Deltei Dunării în contextul Obiectivului 4 de Dezvoltare Durabilă 2030: Garantarea unei educaţii de calitate şi promovarea oportunităţilor de învăţare de-a lungul vieţii pentru toţi.

„Consiliul Județean Tulcea a făcut demersurile necesare pentru implementarea Strategiei Integrate de Dezvoltare a Deltei Dunării și pentru bugetarea priorităților. Din punct de vedere economic, sectoarele turism, agricultură și pescuit au nevoie de un sprijin consistent asigurat de către centrele urbane furnizoare de servicii. Toate aceste deziderate privind dezvoltarea durabilă nu se pot realiza însă fără un sistem de educație de calitate în regiunea Deltei Dunării.

Având în vedere nevoile Deltei, a oamenilor care trăiesc în această zonă, dorim să realizăm îmbunătățirea Strategiei de Dezvoltare a Deltei Dunării, respectiv Instrumentul Teritorial de Investiții, pentru perioada de finanțare viitoare. Acesta va fi strict pe Delta Dunării, fără finanțări pe Infrastructura Mare, ci pentru rezolvarea tuturor problemelor Deltei.

Felicit organizatorii, Institutul de Cercetare Dezvoltare Delta Dunării, pentru tema aleasă și urez mult succes dezbaterilor din cadrul conferinței“, a declarat vicepreședintele Petre Badea.

Un moment surpriză în cadrul conferinței l-a constituit recitalul susținut de un grup de elevi ai Liceului de Arte „George Georgescu“, coordonat de profesorii Monica Buhai și Aurora Cerasela Cărare.