ELEV LA SEMINAR, JANDARM PENTRU O ZI

Imagine1Miercuri, 18 noiembrie Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Tulcea a sprijinit iniţiativa Inspectoratului Şcolar Judeţean Tulcea, Asociaţiei Umanitare NOROC din Tulcea şi Fundaţiei Terre des hommes Bucureşti, pentru a experimenta provocările profesiei alese de către un elev de liceu, eveniment dedicat Zilei Universale a Drepturilor Copiilor.
În cadrul acestui proiect educativ Ziua Ştafetei – acum decid eu, Constantin STAMATE, elev în clasa a IX-a, la Seminarul Teologic Liceal Ortodox „SF. IOAN CASIAN” Tulcea, şi-a exprimat dorinţa de a deveni jandarm şi a petrecut câteva ore în mijlocul acestora.
Pe parcursul zilei, elevul s-a familiarizat cu principalele misiuni ale jandarmilor, a îmbrăcat echipamentul de intervenţie, a vizitat spaţiile de lucru ale unităţii şi a asistat la o serie de activităţi specifice desfăşurate de către jandarmi.
J2La final el s-a arătat încântat de timpul petrecut alături de noii săi colegi, cu promisiunea de a veni la toate evenimentele importante din viaţa jandarmilor.
De asemenea, Constantin a fost felicitat de comanda unităţii pentru interesul manifestat faţă de instituţia Jandarmeriei şi misiunile pe care aceasta le desfăşoară zilnic pentru liniştea cetăţenilor şi a fost încurajat ca la terminarea liceului să urmeze cariera de jandarm.

COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE