Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

ELIBERAREA VICEPRIMARULUI DE BABADAG, ANULATĂ DE CURTEA DE APEL ELIBERAREA VICEPRIMARULUI DE BABADAG, ANULATĂ DE CURTEA DE APEL
Viceprimarul de Babadag s-a bucurat doar câteva zile de posibilitatea de a fi eliberat din arest şi plasat sub control judiciar. Arestat pentru luare... ELIBERAREA VICEPRIMARULUI DE BABADAG, ANULATĂ DE CURTEA DE APEL

Viceprimarul de Babadag s-a bucurat doar câteva zile de posibilitatea de a fi eliberat din arest şi plasat sub control judiciar. Arestat pentru luare de mită, Ionuţ Bonţoi a contestat la finele lunii trecute măsură, iar Tribunalul Tulcea i-a dat câştig de cauza la data de 25 iunie, admiţând cererea de înlocuire a arestului preventiv.

Decizia magistraţilor tulceni a fost anulată însă de cei de la Curtea de Apel Constantă, care la data de 4 iulie, au admis contestaţia formulate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Tulcea, desfiinţând încheierea Tribunalului Tulcea, astfel încât Bonţoi va rămâne în arest, decizia fiind definitive.

Soluţia pe scurt: „În baza dispoziţiilor art. 425 ind. 1 alin. 7 pct. 2 lit. a din Codul de procedură în referire la art. 207 din Codul de Procedură Penală şi art. 203 alin.5 din Codul de procedură penală admite contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Tulcea împotriva încheierii nr.43 din data de 25.06.2014 pronunţată de Tribunalul Tulcea în dosarul nr.1169/188/2014. Desfiinţează încheierea cu nr.43 din data de 27.03.2014 a Tribunalului Tulcea şi rejudecând în baza art.348 alin.1 din Codul de procedură penală raportat la art.207 din Codul de procedură penală menţine măsură arestării preventive luată faţă de inculpatul Bonţoi Ionuţ prin încheierea nr.11 din data de 15.05.2014 a Tribunalului Tulcea şi menţinută prin încheierea nr.38 din data de 10.06.2014 a judecătorului de cameră preliminară al Tribunalului Tulcea. În baza art. 275 alin. 3 din Codul de procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat, rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 04.07.2014 “.

Din probatoriul administrat în cauză până la acest moment al urmăririi penale de procurorul de caz, în colaborare cu ofiţeri ai poliţiei judiciare din cadrul I.P.J. Tulcea – Serviciul de Investigare a Fraudelor şi alte organe specializate, a rezultat faptul că inculpatul BONŢOI IONUŢ, în calitate de viceprimar al Oraşului Babadag, judeţul Tulcea, având atribuţii pe linie de urbanism, a pretins în perioada 09 – 14.05.2014 de la o persoană fizică din oraşul Babadag suma totală de 6.000 lei, pentru a nu dispune măsuri legale referitoare la edificarea unei construcţii civile aparţinând acesteia, sau aplicarea unei sancţiuni contravenţionale, la data de 14.05.2014 fiind surprins în flagrant după ce a primit de la persoana fizică în cauză suma de 3.000 lei, reprezentând prima tranşă din suma solicitată, în baza înţelegerii prealabile stabilită anterior.