Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

EXCLUSIV: EL L-A BĂGAT LA PUŞCĂRIE PE COMISARUL ŞEF BUMBAC! EXCLUSIV: EL L-A BĂGAT LA PUŞCĂRIE PE COMISARUL ŞEF BUMBAC!
Tulceanul Adrian Istrati este cel ce l-a denunţat pe fostul comisar şef Gheorghe Bumbac, denunţ în urma căruia acesta a rămas fără funcţie şi... EXCLUSIV: EL L-A BĂGAT LA PUŞCĂRIE PE COMISARUL ŞEF BUMBAC!

Tulceanul Adrian Istrati este cel ce l-a denunţat pe fostul comisar şef Gheorghe Bumbac, denunţ în urma căruia acesta a rămas fără funcţie şi a primit o condamnare de trei ani şi şase luni de închisoare cu executare. Iniţial Istrati nu a dorit decât să îşi recupereze suma de bani pe care o oferise pentru a scăpa de un dosar penal.Cu toate că a dat banii, dosarul nu s-a rezolvat aşa cum se stabilise, însă atunci când a cerut banii înapoi, Istrati a fost refuzat. Nervos, a reclamat întreaga poveste.În cele din urmă, pe lângă condamnările pronunţate, Curtea de Apel Constanta l-a obligat pe inculpatul BUMBAC GHEORGHE să restituie suma de 2500 euro denunţătorului Istrati Adrian.
În cursul lunii octombrie 2008, inculpatul Leoveanu Mihail Cristian a pretins şi primit de la un denunţător suma de 2.500 euro, bani pe care i-a remis inculpatului Bumbac Gheorghe, comisar şef de poliţie în cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Tulcea, pentru a interveni, în favoarea denunţătorului, la cumnatul său Ciocia Adrian Ionel. Denunţătorul era cercetat de subcomisarul de poliţie Ciocia Adrian Ionel pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice având o alcoolemie peste limita legală.
Astfel, în cursul lunii decembrie 2008, la solicitarea cumnatului său, subcomisarul de poliţie Ciocia Adrian Ionel a favorizat persoana pe care o cerceta în calitate de învinuit în sensul că a schimbat declaraţiile iniţiale ale învinuitului şi ale unei martore cu altele al căror conţinut l-a conceput personal, astfel încât să rezulte un pericol social redus al faptei săvârşite.
Totodată, la data de 13 noiembrie 2008, inculpatul Leoveanu Mihail Cristian a dat o declaraţie necorespunzătoare adevărului în faţa organelor de poliţie, fiind întocmite documente pe baza cărora costul reparării autoturismului avariat al denunţătorului urma să fie achitat de o societate de asigurări.
Fostul comisar şef de la Poliţia Rutieră Tulcea, Gheorghe Bumbac, a fost condamnat de Curtea de Apel Constanta la trei ani şi şase luni de închisoare pentru trafic de influenţă. În acelaşi dosar patronul unei firme de taxi, Mihail Cristian Leoveanu a primit trei ani de închisoare iar un subofiţer din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Tulcea tot trei ani.