Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

„Există o determinare cum n-am văzut la guvernările anterioare pentru demararea unor investiții de anvergură!“ „Există o determinare cum n-am văzut la guvernările anterioare pentru demararea unor investiții de anvergură!“
România are nevoie ca de aer de proiecte mari de infrastructură, iar PNL are determinarea să miște lucrurile. S-a făcut prea puțin în ultimii... „Există o determinare cum n-am văzut la guvernările anterioare pentru demararea unor investiții de anvergură!“
România are nevoie ca de aer de proiecte mari de infrastructură, iar PNL are determinarea să miște lucrurile. S-a făcut prea puțin în ultimii 30 de ani, iar comunități întregi au fost neglijate, fiind condamnate la izolare și sărăcie. Avem de recuperat masiv în următorii ani, dar veștile care vin sunt îmbucurătoare, inclusiv pentru locuitorii județului Tulcea!

Zilele trecute, premierul Ludovic Orban însoțit de miniștrii Transporturilor Lucian Bode și cel al Economiei Virgil Popescu au inspectat șantierul lucrărilor de construcție a Podului de peste Dunăre, la Brăila.

Investiția de 500 de milioane de euro se va realiza din fonduri europene (prin Programul Operațional Infrastructură Mare) și va avea un impact economic uriaș asupra județului Tulcea. Podul suspendat va avea o lungime de circa doi kilometri și va lega în sfârșit pe cale rutieră Moldova și Muntenia de Dobrogea. Este o veste extraordinară pentru toți locuitorii din regiune.

Lucrarea este programată să se încheie la finalul anului vitor, iar beneficiile pentru Tulcea sunt imense, pentru că pot fi atrase investiții fără precedent, dar în același timp județul are șansa să se dezvolte prin turism.

La capitolul drumuri, o veste bună vine dinspre CNAIR. După discuții purtate în repetate rânduri la București, au început lucrările de reparații pentru porțiunea DN22E care trece prin comuna I.C. Brătianu. Segmentul de drum dintre trecerea Bac Galați – I.C. Brătianu până la Garvăn, în lungime de 14 kilometri, va avea alocat suma de 2,9 milioane de lei, astfel că vom scăpa de cea mai neîngrjită porțiune dintre toate cele care aparțin Drumurilor Naționale!

Tot zilele trecute am asistat la un alt moment important, prin implicarea PNL Tulcea și a Ministerului Lucrărilor Publice. Mai precis, a fost semnat contractul între Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) și Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării, care prevede deschiderea cărților funciare pentru o suprafață de peste 173.000 de hectare din 116 sectoare cadastrale din 11 unități administrativ-teritoriale din județul Tulcea (C.A. Rosetti, Ceatalchioi, Chilia Veche, Crișan, Grindu, Isaccea, Murighiol, Pardina, Sf. Gheorghe, Sulina și Valea Nucarilor).

Cadastrarea Deltei Dunării s-a aflat în anul 2018 pe lista de priorități a guvernării PSD, dar proiectul a eșuat lamentabil.

Există o determinare cum n-am văzut la guvernările anterioare pentru demararea unor investiții naționale de anvergură!

România va primi în următorii ani zeci de miliarde de euro de la Uniunea Europeană, bani pe care îi vom investi în proiecte majore.

Guvernul PNL a schimbat recent și legislația, astfel că proiectele de infrastructură rutieră și feroviară de interes local vor fi transferate de la autoritățile centrale la cele locale.

Hotărârea luată în guvern, prin ordonanță de urgență, reprezintă o adevărată revoluție în domeniul proiectelor derulate cu fonduri europene.

Iar dacă vom avea și oameni competenți în administrațiile locale după alegerile viitoare, care să pună osul la treabă și nu doar să se plângă, atunci România va avea o altă față. Vrem o țară ca afară nu va rămâne doar un slogan, ci poate deveni realitate!

George Șișcu
Deputat PNL de Tulcea