Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Explozie la bordul unei nave în apropiere de zona Sulina în apele teritoriale ucrainene.Nava e sub pavilion Togo Explozie la bordul unei nave în apropiere de zona Sulina în apele teritoriale ucrainene.Nava e sub pavilion Togo
Update:ARSVOM a anunțat că a recuperat echipajul, trei membri fiind răniți. Explozia a avut loc în zona sălii mașinilor Conform Capitaniei Sulina,explozia a avut... Explozie la bordul unei nave în apropiere de zona Sulina în apele teritoriale ucrainene.Nava e sub pavilion Togo

Foto plaja Sulina

Update:ARSVOM a anunțat că a recuperat echipajul, trei membri fiind răniți. Explozia a avut loc în zona sălii mașinilor

Conform Capitaniei Sulina,explozia a avut loc azi dimineață la bordul unei nave în apropiere de zona Sulina în apele teritoriale ucrainene.Nava SEAMA e sub pavilion Togo și toți marinarii au fost aduși în siguranță in portul Sulina,conform procedurilor internaționale.Nu se știe deocamdată dacă nava a fost atacată sau explozia a fost accidentală.Nava deocamdată plutește.

„În data de 20.09.2023, la ora 06.50, urmare a unui mesaj de urgență “MAYDAY”, transmis in CH 16 VHF, de către o nava comercială prin care informează ca a avut loc o explozie la bord, M.R.C.C a declanșat o operațiune S.A.R. pentru salvarea echipajului acesteia.

La acțiunea de salvare a participat un mijloc de mobilitate din cadrul Gărzii de Coastă și o nava specializată SAR din cadrul ARSVOM. Toți membrii de echipaj au fost aduși în siguranță in portul Sulina, la bordul navei ARSVOM” a transmis si Garda de Coastă.

Cercetările sunt desfășurate de către Autoritatea Navala Română,transmite Garda de Coastă.

Foto plaja Sulina.