Expoziție de fotografie veche la Centrul Eco Turistic „Delta Dunării“

  expoJoi, vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, George Luchici, a participat la vernisajul expoziției „Delta Dunării – Trecutul Continuu”, realizată de Administrația Rezervației Biosfera Delta Dunării în parteneriat cu Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” și  Asociația Salvați Flora și Fauna Deltei Dunării, în contextul împlinirii a 27 de ani de la momentul în care Delta a fost declarată rezervație a biosferei.

  Vineri, 1 septembrie, este Ziua Rezervației, stabilită pentru a marca data la care a intrat în vigoare Hotărârea Guvernului României nr. 983 din 1990 prin care întreaga Deltă a Dunării şi unităţile geografice vecine au fost declarate rezervaţie a biosferei.

  Totodată, la momentul respectiv a fost înfiinţată Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării – instituţie specializată să implementeze măsurile de management adecvate pentru conservarea patrimoniului natural şi dezvoltarea durabilă a regiunii.

  „Pentru a sublinia relația frumoasă dintre om și natură aici, în Delta Dunării, ARBDD ne propune, astăzi, o deltă interbelică, văzută prin obiectivul camerei de fotografiat“, spune George Luchici.

  Expoziția aduce în prim plan o serie de fotografii vechi, din perioada interbelică, în care sunt prezentate tradițiile localnicilor Deltei Dunării din acele vremuri.

  „Este o expoziție care, deși realizată de ARBDD, instituție aplecată, în special, asupra problematicilor de mediu, aduce în prim plan o valoare inestimabilă a acestei frumoase zone inedite a țării noastre. Este o prezentare fotografică a oamenilor deltei, a celor care însuflețesc aceste meleaguri, a celor care au dat cele mai frumoase povești ale istoriei județului nostru. Vă așteptăm, așadar, să admirați această interesantă expoziție de fotografie, care va fi deschisă până pe data de 7 septembrie“, a declarat George Luchici.

  La eveniment au participat și doi reprezentanți ai Ambasadei Chinei în România, veniți în vizită oficială în județul Tulcea (Zhang Jian și Wan Cong), care au rămas impresionați de frumusețea imaginilor surprinse în inima Deltei Dunării.