Expoziție la Muzeul de Etnografie: „Culturile tradiționale în viziunea copiilor din întreaga lume“

    IMG_6963Joi după amiază, Constantin Albu, consilier al președintelui Consiliului Județean Tulcea a participat la vernisajul expoziției  „Culturile tradiționale în viziunea copiilor din întreaga lume“, care a avut loc începând cu ora 14.00, în incinta Muzeului de Etnografie și Artă Populară din municipiul Tulcea.

    Eveniment organizat de Institutul de Cercetări Eco Muzeale „Gavrilă Simion“ și Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii – Goleşti, această expoziție temporară itinerantă de pictură internațională propune  o nouă abordare a culturilor tradiționale. Piesele expuse sunt rezultatele unui concurs tematic organizat la nivel internațional – picturi etnografice realizate de copii și tineri.

    Prin performanţele deosebite pe care le-a consemnat, această competiție a devenit o manifestare constantă a Muzeului de la Goleşti, a generat noi ediţii anuale cu teme diverse și a adus, în competiție, mii de picturi, din peste 30 de țări.

    „Vreau să felicit inițiativa reprezentanților ICEM Tulcea de a coopera cu partenerii din Argeș pentru a aduce, la Tulcea,  această expoziție extrem de interesantă. Susținerea talentului celor mici este o măsură esențială pentru cultivarea unor viitoare valori și pentru dezvoltarea simțului artistic pentru generațiile viitoare. Este extrem de interesant modul în care ați reușit să puneți în valoare aceste tinere valori și să evidențiați viziunea lor (artistică) asupra lumii, în  general și asupra culturilor tradiționale, în particular“, a declarat Constantin Albu.