Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Expoziție marca „Georgeta Ștefănescu”, pe simezele Casei Avramide Expoziție marca „Georgeta Ștefănescu”, pe simezele Casei Avramide
Vicepreședintele Consiliului Județean, Dumitru Mergeani, a participat marți, 22 noiembrie, la Casa Avramide, la vernisajul expoziției „Dialogul anilor” al artistului plastic româno-francezo-elevețian Georgeta Ștefănescu.... Expoziție marca „Georgeta Ștefănescu”, pe simezele Casei Avramide

expozitie-stefanescuVicepreședintele Consiliului Județean, Dumitru Mergeani, a participat marți, 22 noiembrie, la Casa Avramide, la vernisajul expoziției „Dialogul anilor” al artistului plastic româno-francezo-elevețian Georgeta Ștefănescu. La eveniment au fost prezente mai multe figuri de marcă ale artei tulcene, cum ar  Keita Ibrahima,Traian Oancea și Adrian Pal.

     „Mă simt deosebit de onorat să mă aflu, astăzi, alături de dumneavoastră, cu prilejul acestei interesante expoziții și, mai ales, cu prilejul prezenței la Tulcea a unei atât de celebre artiste plastice, cu o carte de vizită tot atât de impresionantă. Îmi revine sarcina ca, în numele președintelui Consiliului Județean Tulcea, domnul Horia Teodorescu, să transmit cele mai cordiale salutări de „Bun venit!” în județul și municipiul nostru doamnei Georgeta Ștefănescu, un artist desăvârșit ce expune pentru prima dată pe simezele nord-dobrogene.(…) Avem de-a face cu una dintre cele mai vizibile artiste internaționale de origine română. Potrivit criticilor de artă, talentul Georgetei Ștefănescu transcende orice schemă conceptuală și orice mișcare artistică, exprimându-se printr-o totală independență ideologică și tehnico-executivă. Georgeta Ștefănescu este un artist sincer, care, cu versatilitatea și tehnica sa inovativă se distinge prin particularitatea stilului propriu”, a declarat, cu acest prilej, vicepreședintele Dumitru Mergeani.

Absolventă în anul 1976 a Liceului de Arte Plastice Nicolae Tonitza, Georgeta Ștefănescu a urmat cursurile Institutului de Arte Plastice Nicolae Grigorescu, la clasa de pictură a maestrului Marius Cilievici.

Din anul 1981, a urmat un stagiu de trei ani la Fabrica de Textile Romanița din Caracal, ca proiectant de modele și creator de imprimeuri, apoi a devenit cercetător științific în textile la CEPIU (Centrul de Estetică al Produselor Industriei Ușoare, București, 1986 – 1991). Din anul 1992, s-a stabilit în Elveția, la Geneva, iar, în timp, a devenit un artist plastic conceptual independent, unanim recunoscut și distins cu numeroase premii internaționale.