„Extraordinară” cu scandal la C. J. pe împărțirea banilor către Primării

  ​Consilierii județeni au avut de discutat azi in ședință extraordinară un proiect de hotărâre privind repartizarea pe unităţi administrativ – teritoriale a fondului la dispoziția Consiliului Județean Tulcea din impozitul pe venit şi a sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru drumuri comunale şi judeţene, pe anul 2021.

  În urma unor neînțelegeri datorate faptului ca liberalii au incercat sa modifice algoritmul de repartizare printr-un amendament care lua sume de la Primăriile conduse de primari PSD și le transfera la Primăriile controlate de PNL, președintele Horia Teodorescu a retras proiectul de hotărâre, in vederea unor consultări cu vicepreședinții.

  „E ciudata mutarea unor sume deoarece eu nici nu am participat la discuțiile cu primarii, fiind in concediu medical, deci repartizarea a fost discutată de vicepreședinții Tahon si Huleni, PMP si PNL, nu de cineva de la PSD. Azi la ședință tot majoritatea de conjunctură care a discutat cu primarii vine si modifica sumele negociate tot de ei! Sa nu uitam ca noi trebuie sa ne gandim la toate comunele si la problemele reclamate, nu la faptul că unii au majoritate temporar si împart banii politic. Mahmudia de exemplu are nevoie de bani pentru refacerea unui dig, nu e o chestiune politică.. Dar dacă asa gândesc unii..Să nu uitați ca doamna Zibileanu nu e veșnică in Consiliul Județean si lucrurile se vor schimba” a declarat președintele Horia Teodorescu.

  Ce conținea proiectul inițial Art. 1 – Se aprobă repartizarea pentru echilibrarea bugetelor locale a fondului la dispoziția Consiliului Județean Tulcea din cota de 6% din impozitul pe venit estimat a se încasa la bugetul de stat în anul 2021, pe unităţi administrativ – teritoriale, pe anul 2021, conform anexei nr. 1-mii lei

   

  Cum arată lista cu modificările propuse de PNL înaintea ședinței

  qrf