Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Fermierii care au avut pierderi, scutiți de plata impozitelor Fermierii care au avut pierderi, scutiți de plata impozitelor
Propunerea vine din partea social – democraților, a precizat deputatul tulcean Marian Avram vineri, în cadrul unei conferințe de presă organizată la sediul PSD... Fermierii care au avut pierderi, scutiți de plata impozitelor

Propunerea vine din partea social – democraților, a precizat deputatul tulcean Marian Avram vineri, în cadrul unei conferințe de presă organizată la sediul PSD de pe strada Victoriei.

Ideea ar veni în sprijinul celor care au suferit pierderi ca urmare a unor situații, precizează Avram. „Este o propunere cu care am venit noi, de scutire de la obligațiile bugetare ale fermierilor care în anul agricol anterior au suferit pierderi constate de comisiile specializare ca urmare a nor calamități precum inundații, grindină, etc“.

Se caută soluții pentru scăderea prețurilor din piețe

Deputatul Marian Avram a vorbit, în cadrul unei conferințe de presă, despre soluții pe care încearcă să le adopte pentru a se păstra un nivel scăzut al prețurilor din piețele din România.

În acest sens, domnia sa a vorbit despre un „carnet de formulare“, un fel de facturier care să coreleze cantitatea de produse vândută cu cea asumată conform suprafeței cultivate.

Se dorește, în acest sens, ca pe tarabe să ajungă produsele producătorilor la preț de producător (nu mai mare, așa cum se întâmplă acum). Mai exact, dacă un producător are o suprafață de un hectar și o producție asumată de 20 de tone nu va putea să vândă o cantitate mai mare decât cea declarată.

„Sperăm ca astfel să limităm specula. De asemenea, solicităm mai multă seriozitate și disciplină a autorităților locale în eliberarea documentelor pentru producători“, a mai adăugat Marian Avram.

Social democrații sunt interesați să nu existe „frâne“ în dezvoltarea localităților

În cadrul unei conferințe de presă organizată la sediul PSD, deputatul Marian Avram a vorbit despre intențiile social – democraților de a păstra anumite majorități pentru asigurarea dezvoltării localităților de pe raza județului.

„După ruperea USL se dorea să se pună frâne în dezvoltarea unităților administrativ teritoriale, se dorea ca PSD să fie izolat. (…) Pe noi ne interesează bunul mers al lucrurilor la nivelul orașelor și comunelor“, a spus Marian Avram.

Deputatul tulcean a mai precizat că nu va fi acceptat în PSD oricine și că va exista o selecție, un filtru la nivelul Biroului Permanent Județean.

„Ne dorim alături de noi oameni competenți“, a mai adăugat Marian Avram.

Comunicat de presa