FESTIVALUL BORSULUI DE PESTE AL DELTEI DUNARII editia a IV-a, 2 -4 septembrie 2016
ActualitateFotocomentariul zilei 30 august 2016 D.C.
ANTREC Tulcea organizează din 2013 concursul culinar anual „Festivalul Borşului de peste al Deltei Dunării” şi avem plăcerea să vă invităm la cea de-a patra ediţie.
Anul acesta evenimentul este cofinantat de Consiliul Judetean Tulcea.
În cadrul Festivalului Borşului de peşte al Deltei Dunării, vor fi organizate concursuri gastronomice pe bază de reţete tradiţionale deltaice preparate de echipe de bucătari de pe întreg teritoriul Deltei, ce se vor întrece în măiestria gătitului pe parcursul a două manşe şi secţiunea „cel mai bun borş de peşte”. Cele trei secţiuni se vor desfăşura pe parcursul a două zile când se va prezenta şi folclorului local de către etniile deltaice şi frumuseţile biodiversităţii Deltei.
În fiecare an minim 10 echipaje au participat la concurs, fiecare echipaj reprezentând o localitate din Delta Dunării. Echipajele cu tradiţie sunt: Sfântul Gheorghe, Crişan, Sulina, Mahmudia, Tulcea, Caraorman, Mila 23.
“Folclorul local asigura o vizibilitate şi o promovare a tuturor etniilor conlocuitoare din Delta Dunării. Vor cânta corurile din Mila 23, Crişan, Caraorman. Se vor prezenta şi ne vor încânta ansamblul folcloric de la Casa de Cultură Sulina, ansamblul folcloric de la Căminul Cultural Mahmudia. Invitat de onoare este Radu Captari. Lista este doar provizorie şi până la eveniment va fi completată.
Anul trecut evenimentul a atras în jur de 1000 de vizitatori iar acest lucru a dus la un gradul de ocupare în Crişan de 100% iar pentru localităţile apropiate a crescut gradul de ocupare cu 50%.
Anul acesta evenimentul este considerat deja o tradiţie şi am constatat cu bucurie că doar structurile de cazare mari mai accepta rezervări” spun organizatorii.
Perioada de desfăşurare 2 – 4 septembrie 2016. Locul de desfăşurare – centrul localităţii Crişan , jud. Tulcea, pe braţul Sulina, la 47 km. de mun. Tulcea.
Program de desfasurare
Vineri 2 septembrie
- amenajare si echipare standuri
- pregatire si instalare echipe
- degustare produse traditionale
Sambata 3 septembrie
– ora 12- startul competiei gastronomice prima mansa
– prezentare folclor deltaic
-ora 16 start a doua mansa
– folclor deltaic
– ora 18 jurizare
– folclor deltaic
Duminica 4 septembrie
– ora 10 –etapa a doua a competitiei gastronomice –cel mai bun bors de peste
– ora 12- jurizare , ceremonia de premiere
– prezentare folclor deltaic