Festivalul – Concurs Judeţean de Muzică Populară „Florile Dobrogei”.

Primăria Municipiului Tulcea și Ansamblul Artistic Profesionist „Baladele Deltei”, organizează în ziua de duminică, 15 aprilie 2018, ediţia a-III-a a Festivalului – Concurs Judeţean de Muzică Populară „Florile Dobrogei”.

Scopul acestei manifestări este descoperirea şi lansarea de noi talente interpretative, de a stimula în rândul artiştilor amatori interesul pentru receptarea, păstrarea şi punerea în valoare a creaţiilor muzicale populare, a frumuseţii portului popular dobrogean, de a sprijini comunităţile locale (Cămine Culturale, Case de Cultură din judeţul Tulcea, Şcoli de specialitate, Instituţii de învăţământ de specialitate) şi pe interpreţii sau grupurile vocale care doresc să se implice și să participe activ la păstrarea identităţii noastre naţionale.

Festivalul-concurs se adresează tuturor copiilor și tinerilor interpreţi de muzică populară, dar şi adulţilor care au slujit și doresc să slujească cu credinţă şi devotament folclorul dobrogean.

Pot participa la concurs solişti vocali, instrumentişti şi grupuri vocale care au vârsta cuprinsă între 7 – 18 ani şi respectiv peste 18 ani.