Festivalul Internațional de Teatru TRAGOS, ediția a XV-a

   program tragos 2017Cea de-a XV-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru „Tragos”, organizată de Centrul Cultural „Jean Bart” Tulcea, cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Tulcea și al Primăriei Municipiului Tulcea se va desfășura în perioada 1-11 Octombrie a.c. și în programul acesteia sunt cuprinse nu mai puțin de  nouăsprezece reprezentații dramatice.  Prețul unui bilet diferă în funcție de spectacol, de la 13 la 25 de lei, iar la agenția de bilete a Centrului Cultural „Jean Bart” Tulcea se pot procura și abonamente, la prețul de 200 de lei.

   Deschiderea festivalului va avea loc duminică, 1 octombrie a.c., când în Piața Civică a municipiului, cu începere de la ora 16.00 va avea loc spectacolul  „Dansul Dragonilor”, fragment din spectacolul „Drumul Mătăsii”, scenariul și regia Ana Pepine și Paul Cimpoieru, iar de la ora 19.00, în Sala Mare a centrului cultural tulcean se va juca spectacolul cu piesa „O mie de motive”, de Duncan Macmillan, Teatrul  „Point”, București, regia Horia Suru, un one man show cu Florin Piersic jr.. Luni, 2 octombrie, din nou în Piața Civică, de la ora 16.00 se va juca „Dansul Dragonilor”, iar de la ora 19.00, în Sala Mare, cu începere de la ora 19.00, Asociația Culturală [ctrl+n], București, va oferi spectacolul de teatru-dans  „Dorian”, în regia Oana Răsuceanu. Marți, 3 octombrie, la matineu, orele 9.00 și 10.30, în Sala Mare, va fi prezentat spectacolul  „Carina pe drumul spre casă” , scenariul și regia Oana Răsuceanu, spectacol pentru copii, cu intrare liberă. În Sala Mare a centrului cultural tulcean se vor juca spectacolele „Actrițele”, de Josep Maria Benet, regia Cristian Ioan, Teatrul „Elvira Godeanu”, Târgu Jiu, ora 17.00, dar și „Hangița”, după Carlo Goldoni, regia Maria Voronca, Teatrul Municipal „Traian Grozăvescu”, Lugoj. Miercuri, 4 octombrie, tot în Sala Mare se va juca „Metoda”, de Jordi Galceran, regia Adi Iclenzan, Teatrul Dramatic „Fani Tardini”, Galați și tot pe aceeași scenă, joi, 5 octombrie, se va juca spectacolul „Wolfgang”, de Yannis Mavritsakis, regia Radu Afrim, Teatrul Tineretului, Piatra Neamț, ora 19.00, iar de la ora 21.00, la Sala Studio se va juca „Homo Americanus”, un one man show cu Paul Cimpoieru. Vineri, 6 octombrie, cu începere de la ora 17.00, la Sala Studio va fi prezentată piesa „De ce fierbe copilul în mămăligă”, după Aglaja Veteranyi, regia Dana Paraschiv, one woman show cu Edith Alibec,iar de la ora 19.00, în Sala Mare se va juca piesa „Demonstrația”, de David Auburn, regia Vlad Cristache, Teatrul „Jean Bart” Tulcea. La sfârșitul săptămânii, sâmbătă, în Sala Mare, cu începere de la ora 19.00 se va juca spectacolul cu piesa „Ultima zi de vară”, de Alexandru Vampilov, regia Ivan Uryvskyi, Teatrul Academic Muzical-Dramatic „V. Vasylko”, Odesa, Ucraina, iar duminică, ora 17.00, în Sala Mare se va juca „Albastru.Galben.Roșu”, text și regie Radu Macrinici, one woman show cu Inna Andriucă, Teatrul Municipal Baia Mare, de la ora 19.00, în Sala Studio fiind programat spectacolul „Prah”, de Spiro Gyorgy, regia Cătălin Mardale, Teatrul Municipal Baia Mare.

   Vor mai urma alte trei zile de spectacole, toate fiind jucate în Sala Mare a centrului cultural tulcean. Luni, 9 octombrie, de la ora 19.00 se va juca spectacolul cu piesa „Ursul”, de A.P. Cehov, regia Felix Alexa, Teatrul de Stat Constanța, marți vor avea loc spectacolele „Omul care aduce ploaia”, de  Richard Nash, regia Cosmin Crețu, Teatrul  „Tudor Vianu”, Giurgiu, cu începere de la ora 17.00, precum și, de la ora 20.30, „Era ok și la 60!”, one man show cu Răzvan Vasilescu. Miercuri, 11 octombrie, în închiderea festivalului va fi prezentat spectacolul cu piesa „Fernando Krapp mi-a scris această scrisoare”, de Tankred Dorst și Ursula Ehler, regia Alexandru Hausvater, Teatrul Municipal „Matei Vișniec”, Suceava.

   Nouăsprezece moment dedicate teatrului și iubitorilor de teatru, așadar, la această ediție a Festivalului

    

   Internațional de Teatru „Tragos”, o ediție ce cuprinde atât spectacole clasice, cât și one-man show-uri, teatru dans, cât  și reprezentații pentru copii, la festival urmând a fi prezenți ca invitați speciali și criticii de teatru Andreia Bârsan, Gabriela Lupu,  Oana Cristea Grigorescu, Claudiu Groza și Doru Mareș.

    

    

   Referent cultural  Bogdan Pascal