Festivalul Internaţional „Peştişorul de Aur”, aproape de startul pe 2015

pestisor b-1Marti, preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu, a participat la conferinţa de lansare a celei de a XXIII-a ediţii a Festivalului Internaţional de Folclor pentru Copii „Peştişorul de Aur”. Evenimentul s-a desfăşurat la Sala „Mihail Kogălniceanu” din cadrul CJ şi a reunit participarea organizatorilor şi a reprezentanţilor celor trei instituţii care asigură an de an finanţarea acestui important festival tulcean – Consiliul Judeţean, Primăria Municipiului Tulcea şi Inspectoratul Şcolar Judeţean, precum şi reprezentanţilor Ansamblului Folcloric de Copii „Doruleţul”. Astfel, în prezenţa viceprimarului Stere Şacu, a inspectorului şcolar general, prof. Dumitru Damian, directorul festivalului, prof. Ştefan Coman, a anunţat apropiatul start al „Peştişorului de Aur” 2015.
„Mă aflu astăzi aici, alături de cei care au făcut, şi-n acest an, posibilă organizarea acestui eveniment important pentru judeţul nostru şi pentru mine, personal, care este Festivalului Internaţional de Folclor pentru Copii şi Tineret «Peştişorul de Aur». Pentru noi este o dublă sărbătoare, întrucât în acest an Ansamblul «Doruleţul» împlineşte 25 de ani de activitate. Alături de «Doruleţul», Festivalul a ajuns la cea de-a XXIII-a ediţie şi se bucură de o participare deosebită, anul acesta de prezenţa unor ansambluri din ţări ca Austria, Coreea, Taiwan. Mulţumim celor care ne-au fost şi ne sunt alături şi sperăm ca şi în 2015 să facem din «Peştişor» o reuşită a promovării tradiţiilor populare româneşti şi nu numai”, a declarant prof. Ştefan Coman.
pestisor c„Nu am fi fost acum, aici, în această sală, dacă nu ar fi fost acest om dăruit care este Ştefan Coman, un om legat cu sufletul şi cu caracterul de ceea ce înseamnă folclorul tulcean, căruia îi datorăm multe din cee ace se întâmplă ca evenimente cultural-artistice la Tulcea. (…) Urmează momente de bucurie şi de sărbătoare în ceea ce înseamnă viaţa folclorică, viaţa de spectacol în municipiul Tulcea: urmează «Peştişorul de Aur». Ca să cuantific în câteva cuvinte ce înseamnă acest efort, pentru că numai în locul maestrului Ştefan Coman să nu fii, să ai 1100 de suflete de care să ai grijă, pe care să le găzduieşti şi care să se simtă bine. Este un lucru extraordinar de greu, este necesar un calcul milimetric de-a lungul multor săptămâni de pregătire a evenimentului. Nu întotdeauna banii sunt cei determinanţi, ci sufletul, implicarea şi abnegaţia unor oameni sunt hotărâtoare, banii devenind paleativul prin care un concurs, un spectacol, un festival se poate desfăşura. Iar sufletul acestui festival, ca şi al altor evenimente tulcene, este domnul Ştefan Coman. Vă mulţumesc şi vă urez succes şi în acest an!”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Horia Teodorescu, cu prilejul lansării Festivalului „Peştişorul de Aur”.
Festivalul se va desfăşura, ca în fiecare an din 2005 încoace, în perioada 7-12 august şi va reuni pe scena tulceană 26 de ansambluri folclorice, din care 11 provenind din alte ţări. Judeţul nostru va fi reprezentat de cinci ansambluri, şi-anume „Doruleţul”, Doina Casimcei“, „Altiţe Dobrogene”, „Plai de Dor” şi „Ghiocel de la Luncaviţa”.

Comunicat de presă