Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Festivalul Multietnic de Folclor al Păstoritului, la a XVIII-a ediție Festivalul Multietnic de Folclor al Păstoritului, la a XVIII-a ediție
Sâmbătă, 18 septembrie 2021, președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, a participat, la Sarighiol de Deal, la deschiderea celei de a XVIII-a ediții a... Festivalul Multietnic de Folclor al Păstoritului, la a XVIII-a ediție

Sâmbătă, 18 septembrie 2021, președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, a participat, la Sarighiol de Deal, la deschiderea celei de a XVIII-a ediții a Festivalului Multietnic de Folclor al Păstoritului, organizat de Primăria și Consiliul Local al comunei Beidaud și Asociația Culturală Aromână „Dor“.
Desfășurat în perioada 17-19 septembrie 2021, Festivalul Multietnic de Folclor al Păstoritului are ca principal scop cunoașterea, conservarea și promovarea tradiției și creației culturale pastorale cu precădere din spațiul dobrogean, dar și din toate zonele folclorice ale țării.
„Festivalul Multietnic de folclor al păstoritului reprezintă singura manifestare de gen din județul nostru, care are în centrul său promovarea acestei îndeletniciri de milenii a locuitorilor din spațiul carpato-danubiano-pontic și din spațiul balcanic.
De altfel, acest festival a pus pe harta culturală a județului localitatea Sarighiol de Deal, oferind unicitate și identitate zonei dumneavoastră.
Vă mulțumesc pentru invitația de a fi alături de voi la ceas de sărbătoare, chiar dacă în condiții speciale, dat fiind contextul sanitar pe care îl traversăm. Avem dreptul la relaxare, avem dreptul de a ne sărbători portul popular, identitatea, cultura și tradițiile strămoșești.
Un gând bun din partea noastră către cei fără de care această manifestare nu ar fi fost posibilă, oameni care merită întreaga apreciere a locuitorilor localității Sarighiol de Deal și a comunei Beidaud. Domnule Primar, domnule profesor Caimacan, felicitări și sănătate!
Închei prin a-mi exprima respectul pentru toți oamenii care promovează cultura acestui județ: dumneavoastră sunteți cei care, prin eforturi nemăsurate, aduceți plus valoare fiecărui eveniment cultural din județul nostru“, a declarat președintele Horia Teodorescu.