Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Festivitate de premiere pentru elevii care au obținut media 10 la Evaluarea Națională Festivitate de premiere pentru elevii care au obținut media 10 la Evaluarea Națională
Vineri, 18 septembrie 2020, la Casa Avramide, vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Dumitru Mergeani a participat, alături de subprefectul Carmen Caloianu și de primarul Constantin... Festivitate de premiere pentru elevii care au obținut media 10 la Evaluarea Națională

Vineri, 18 septembrie 2020, la Casa Avramide, vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Dumitru Mergeani a participat, alături de subprefectul Carmen Caloianu și de primarul Constantin Hogea, la festivitatea de premiere a elevilor care au obținut media 10 la examenul de Evaluare Națională, acțiune organizată de Inspectoratul Școlar Județean Tulcea.

Cu acest prilej, cei trei elevi care au obținut media 10 au fost premiați și au primit un stimulent financiar de 1.000 de lei, precum și o plachetă. Este vorba de Miruna Elena Alexandru, de la Școala Gimnazială „Mircea cel Bătrân“ Babadag, în prezent elevă a Liceului „Gheorghe Lazăr“ București (care a fost reprezentantă de părinți), Radu Daniel Parpală, de la Liceul Teoretic „Grigore Moisil“ Tulcea, elev în continuare la această unitate de învățământ, și Vlad Ioan Nicola, de la Școala Gimnazială „Elena Doamna“ Tulcea, în prezent elev la Liceul Teoretic „Grigore Moisil“ Tulcea.

„Este emoționant să fiu alături de acești copii deosebiți. Media 10 la Evaluarea Națională nu este puțin lucru, notele venind ca urmare a efortului depus de fiecare, atât elevi cât și părinți și profesori.

Consiliul Județean Tulcea oferă în fiecare an burse de merit pentru elevii din județul Tulcea, tocmai pentru a veni în sprijinul acestor copii deosebiți. Anul trecut, datorită numărului mare de copii care au depus cerere, am mărit numărul de burse, de la 20 la 30 de burse de câte 400 de lei lunar.

Anul acesta va fi mai greu, pentru că de obicei luam în calcul olimpiadele la care au participat aplicanții, iar în condițiile pandemiei actuale, nu prea s-au ținut astfel de evenimente, decât până la nivel județean, pe care bineînțeles, le vom lua în calcul.

Vă aștept și pe voi să aplicați și cu siguranță veți fi printre câștigători.

Trebuie remarcat că am primit dosare de la elevi din județ care au aplicat pentru bursa de merit și am constatat că avem foarte mulți copii buni în întreg județul nostru, care merită să fie promovați și ajutați. Felicitări și succes la liceu!“, a declarat cu acest prilej vicepreședintele Dumitru Mergeani.

De asemenea, au primit diplome de excelență din partea Inspectoratului Școlar Județean unitățile de învățământ pe care le-au absolvit acești elevi și cadrele didactice care i-au pregătit, în final primind felicitări și părinții elevilor.