Festivitatea de premiere a ediţiei din acest an a Concursului Naţional de Pictură „Alexandru Ciucurencu”

arteVineri, 25 noiembrie, la Liceul de Arte „George Georgescu” din municipiul nostru a avut loc festivitatea de premiere a ediţiei din acest an a Concursului Naţional de Pictură „Alexandru Ciucurencu”.
Pe lângă reprezentantul Instituţiei Prefectului Judeţul Tulcea, la decernarea diplomelor au participat Prea Sfinţia Sa Visarion, Episcopul Tulcii, primarul municipiului, Constantin Hogea, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Dumitru Mergeani, directorul Liceului de Arte, Traian Oancea, şi profesorul Monica Buhai,
inspectorul pentru aria curriculară Arte din cadrul I.Ş.J. Tulcea. „Ajunslaaceastă a XXVI-a ediţie, Concursul Naţional de Pictură «Alexandru Ciucurencu» este un prilej de mândrie şi de mulţumire pentru noi, tulcenii!
Tema de acest an a concursul iniţiat de Liceul de Arte «George Georgescu» a fost «Peisajul reflectat prin ochii tinerilor». Scopul competiţiei, acela de a descoperi şi promova tinere talente, a fost din nou atins prin interesul manifestat: s-au înscris 32 de şcoli şi licee de artă, au fost prezentate peste 440 de lucrări, dintre care expuse astăzi sunt circa 280.
Premiile promise de Consiliul Judeţean şi Primăria Tulcea au făcut ca jurizarea artiştilor plastici tulceni să fie cu atât mai responsabilă.
„Îi felicit pe toţi participanţii, îi felicit pe organizatori, îi felicit pe laureaţii acestui
prestigios concurs naţional destinat elevilor de gimnaziu şi liceenilor!”, a fost mesajul trimis de
prefectul Alexandru – Cristian Iordan.
Directorul Traian Oancea şi profesori din cadrul liceului organizator au înmânat apoi premiile celor şaptezeci şi trei de elevi laureaţi, dintre care douăzeci şi doi sunt tulceni.
Liceul de Arte „George Georgescu” din Tulcea organizează trei evenimente de anvergură naţională şi internaţională: Concursul de acuarelă „Constantin Găvenea”, Concursul de pictură „Alexandru Ciucurencu” şi Concursul internaţional de interpretare instrumentală „George Georgescu”