Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Finisaj expoziţie „Sincretism şi atemporalitate” Finisaj expoziţie „Sincretism şi atemporalitate”
Vineri, 28 august 2015, Mihai Nicolae – consilierul preşedintelui Consiliului Judeţean Tulcea a participat la finisajul expoziţiei retrospectivă de gravură, desen, pictură şi acuarelă... Finisaj expoziţie „Sincretism şi atemporalitate”

keitaVineri, 28 august 2015, Mihai Nicolae – consilierul preşedintelui Consiliului Judeţean Tulcea a participat la finisajul expoziţiei retrospectivă de gravură, desen, pictură şi acuarelă “Sincretism şi atemporalitate” a maestrului Ibrahima Keita, găzduită de Muzeul de Artă din Tulcea în perioada 19 iunie- 31 august 2015.

“Este o onoare să fiu prezent la finisajul unei expoziţii semnată Ibrahima Keita, un artist complet care a ştiut să se integreze în viaţa artistică a Tulcei. Astăzi ne aflăm în frumoasa clădire a Muzeului de Artă, în care domnul Keita şi-a desfăşurat o mare parte din activitatea profesională. Privesc frumoasele arcade ale acestei clădiri , ce şi-a recăpătat aspectul original prin grija instituţiei pe care o reprezint – Consiliul Judeţean Tulcea, şi mă gândesc că dl. Ibrahima Keita este unul dintre stâlpii de rezistenţă ai Muzeului de Artă şi ai culturii tulcene ” a declarat Mihai Nicolae.

Născut la 31 mai 1949 la Conakry, Guineea, Ibrahima Keita a activat în perioada 1984-2014 ca muzeograf şi ulterior şef de secţie la Muzeul de Artă din cadrul Institutului de Cercetări Eco-Muzeale Tulcea.
Consiliul Judeţean Tulcea a conferit maestrului un PREMIU DE EXCELENŢĂ în domeniul artelor vizuale pentru îmbogăţirea patrimoniului artistic tulcean.