Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

„Fondul de rezervă, pușculiță pentru baronii galbeni” „Fondul de rezervă, pușculiță pentru baronii galbeni”
Guvernul Cîțu, deși demis, folosește banii din fondul de rezervă pentru a-și răsplăti baronii galbeni care l-au votat la Congresul PNL. Modul discreționar în... „Fondul de rezervă, pușculiță pentru baronii galbeni”

Deputat Mirela Furtună

Guvernul Cîțu, deși demis, folosește banii din fondul de rezervă pentru a-și răsplăti baronii galbeni care l-au votat la Congresul PNL.

Modul discreționar în care premirul demis Cîțu a împărțit banii din fondul de rezervă către unitățile administrativ-teritoriale reprezintă un abuz în serviciu fără precedent.
Astfel, premierul demis a dat primăriilor din fondul de rezervă peste 1 miliard de lei, bani pe care i-a împărțit în special primăriilor PNL și UDMR, care au primit peste 80% din sumă.
Un asemenea mod de a împărți banii din fondul de rezervă este inadmisibil, practic pedepsind locuitorii din orașele și comunele care nu au primari PNL.
De exemplu, 1.136 de localități conduse de primari PSD, printre care se numără și orașe mari, precum Craiova, nu au primit niciun leu sau au primit sume de până în 50.000 de lei. Prin comparație, baronii galbeni au primit sume cuprinse între 200 de mii și 7 milioade de lei.
Mai grav, banii pentru baronii PNL, în valoare de 1 miliard de lei, au fost luați de la pensii și alocații. Este inadmisibil să tai bugetul Ministerului Muncii cu 3 miliarde de lei și să folosești 1 miliard din acești bani pentru a-ți răsplăti primarii care te-au votat șef la PNL.
Premierul demis Flroin Cîțu a folosit fondul de rezervă ca pușculiță personală, iar acest lucru nu poate rămâne fără urmări.
Partidul Social Democrat va intenta mii de procese în contencios administrativ pentru a contesta modul de împărțire a fondurilor, dar va face și plângere penală împotriva domnului Cîțu pentru abuz în serviciu.
Se încearcă acreditarea ideii că fondurile au fost acordate pentru asistență socială sau pentru diverse proiecte derulate de autoritățile locale. Aceasta este doar o minciună sfruntată, deoarece se știa de aceste necesități și acum o lună de zile când a fost făcută rectificarea bugetară.
De asemenea, nu numai în localitățile conduse de primari PNL sunt proiecte în derulare sau există dificultăți în a asigura fondurile pentru asistența socială.
Prin modul în care a împărțit propriilor lui susținători 1 miliard de lei, abuziv și discreționar, Florin Cîțu ne arată încă o dată că nu mai are ce căuta la Palatul Victoria.

Deputat Mirela Furtună, PSD Tulcea