FOSTĂ CONTABILĂ DE LA IPO,JUDECATĂ PENTRU EVAZIUNE FISCALĂ

 Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpaţilor POENARU MIHAI şi BUMBAC CLARA sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală, în formă continuată.

Din probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale a rezultat faptul că POENARU MIHAI, administrator al unei societăţi comerciale din Tulcea, ajutat de BUMBAC CLARA, contabil la aceeaşi societate, au declarat organelor fiscale date nereale, în scopul sustragerii de la plata impozitului pe profit şi a TVA, modalitate prin care, în perioada 2009 – trim. I/2011 au cauzat bugetului de stat un prejudiciu total de 310.281 lei.

Prejudiciul nu a putut fi recuperat până la finalizare urmăririi penale.

Constatarea aparţine Gărzii Financiare Secţia Tulcea, care la finalizarea controlului a instituit măsuri asigurătorii pe un apartament de două camere, un autoturism Chevrolet şi a indisponibilizat un cont bancar, toate aparţinând firmei administrată de POENARU MHAI.

În vederea garantării recuperării prejudiciului, Parchetul de pe lângă Tribunalul Tulcea a mai instituit sechestru asigurător pe un alt apartament de două şi pe o casă cu teren aferent dintr-o localitate din judeţul Tulcea, toate bunurile aparţinând inculpatului POENARU MIHAI.

Cauza a fost trimisă, spre competentă soluţionare, Tribunalului Tulcea.