Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

FOSTUL GUVERNATOR BABOIANU, LA CONDUCEREA BURSEI DE PEȘTE. DEJA AU FOST EFECTUATE PRIMELE TRANZACȚII FOSTUL GUVERNATOR BABOIANU, LA CONDUCEREA BURSEI DE PEȘTE. DEJA AU FOST EFECTUATE PRIMELE TRANZACȚII
Fostul guvernator al Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării, Grigore Baboianu este desemnat director coordonator interimar al Bursei de Pește Tulcea, în calitate de reprezentant... FOSTUL GUVERNATOR BABOIANU, LA CONDUCEREA BURSEI DE PEȘTE. DEJA AU FOST EFECTUATE PRIMELE TRANZACȚII

Fostul guvernator al Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării, Grigore Baboianu este desemnat director coordonator interimar al Bursei de Pește Tulcea, în calitate de reprezentant al Camerei de Comerț „Unirea “, societate înființată de Guvern. Deși Bursa este deja funcțională, o ceremonie oficială de deschidere este programată pentru ziua de miercuri 10 aprilie, ceremonie la care au fost invitaţi premierul Viorica Dăncilă și ministrul Petre Daea.

Bursa de peşte de la Tulcea care va funcţiona sub numele de Centru principal de vânzare a peştelui a înregistrat primele două tranzacţii, astfel că România nu va plăti sancţiuni pentru nefuncţionalitatea proiectului finanţat din fonduri europene, a declarat pentru Agerpres directorul general al Autorităţii de Management a Programului Operaţional pentru Pescuit şi Afaceri Maritime (POPAM), Ciceronis Cumpănăşoiu.

„La acest obiectiv au fost înregistrate două tranzacţii, iar pentru noi este suficient ca proiectul să poată fi declarat funcţional, iar România să nu plătească sancţiuni”, a precizat Cumpănăşoiu.

La rândul lui, consilierul ministrului Agriculturii, Adrian Izvoranu, a declarat că cinci operatori economici au deja echipamente IT conectate la centrul din Tulcea, acestora adăugându-li-se cherhanaua din satul Chilia Veche, construită prin proiectul european al bursei de peşte.

„Centrul va prelua inclusiv peştele inferior de la pescari, peşte care acum se aruncă. Aceste cantităţi vor fi transformate în diferite produse”, a menţionat consilierul Adrian Izvoranu.

Potrivit sursei, cele trei nave achiziţionate în urmă cu mai mulţi ani în cadrul proiectului european sunt în procedura de inspecţie tehnică, iar inaugurarea obiectivului va avea loc în zilele următoare.

Centrul de vânzare a peştelui din Tulcea va funcţiona ca entitate a Casei române de comerţ agroalimentar Unirea, înfiinţată la finele anului trecut de autorităţile române.