Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

FOSTUL SECRETAR AL PRIMĂRIEI BABADAG, OTILIA BOBOCEA, CONDAMNATĂ LA ÎNCHISOARE CU EXECUTARE! FOSTUL SECRETAR AL PRIMĂRIEI BABADAG, OTILIA BOBOCEA, CONDAMNATĂ LA ÎNCHISOARE CU EXECUTARE!
Bobocea a fost condamnată la 3,6 ani de închisoare cu executare după ce a fost trimisă în judecata de procurorii D.N.A. pentru folosirea sau... FOSTUL SECRETAR AL PRIMĂRIEI BABADAG, OTILIA BOBOCEA, CONDAMNATĂ LA ÎNCHISOARE CU EXECUTARE!

BoboceaBobocea a fost condamnată la 3,6 ani de închisoare cu executare după ce a fost trimisă în judecata de procurorii D.N.A. pentru folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene (2 infracțiuni), fals intelectual, conflict de interese. Totodată a decis ca inculpata să plătească peste 100.000 de lei către A.F.I.R.
Tribunalul Tulcea a decis vineri 13 octombrie condamnarea inculpatei Bobocea Otilia Florentina la o pedeapsă de trei ani şi şase luni închisoare cu executare şi trei ani interzicerea drepturilor prevăzute de art.64 alin.1 lit. a teza a II-a şi b Cod penal anterior.
„În temeiul art.33-34 lit. b şi art.35 alin.1 Cod penal anterior Contopeşte pedepsele aplicate inculpatei în pedeapsa cea mai grea de 3 ani şi 6 luni închisoare şi 3 ani interzicerea drepturilor prev. de art.64 alin.1 lit. a teza a II-a şi b Cod penal anterior. În temeiul art.71 Cod penal anterior Interzice inculpatei drepturile prev. de art.64 alin.1 lit. a teza a II-a şi b Cod penal anterior pe durata executării pedepsei. Admite acţiunile civile În temeiul art.19, 25 alin.1, 397 Cod pr. penală cu ref. la art.1357 Cod civil Obligă inculpata la plata sumei de 9.890,81 lei către M.A.D.R. prin A.P.I.A. şi a sumei de 106.266 lei către M.A.D.R. prin A.F.I.R. Dispune anularea adeverinţei nr.2797/28.06.2012 eliberată de Primăria oraşului Babadag şi a adeverinţei nr.12/05.07.2012 eliberată de SC” IOTA” SRL Menţine măsura sechestrului asigurator instituit prin ordonanţa din 26.05.2016 emisă de D.N.A. – Serviciul teritorial Constanţa asupra cotei devălmaşe din suprafaţa de teren de 7500 mp, nr. cadastral 1695, CF 1865 situat în Babadag, jud. Tulcea, până la concurenţa sumei de 116.558,1 lei. Constată că inculpata a avut avocat ales. În temeiul art.274 alin.1 Cod pr. penală Obligă inculpata la plata cheltuielilor judiciare avansate de stat în sumă de 4000 lei. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică din 13.10.2017 “.

CE AU ACUZAT PROCURORII D.N.A.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatei
BOBOCEA OTILIA-FLORENTINA, secretar al Primăriei Orașului Babadag, județul Tulcea, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de:
– Folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene (2 infracțiuni).
– Fals intelectual.
– Conflict de interese.
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
La data de 29 mai 2012, inculpata Bobocea Otilia-Florentina, în calitate de secretar al Primăriei Orașului Babadag, a depus cu rea-credință la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (A.P.I.A.) mai multe documente în care se atestau date necorespunzătoare adevărului, în scopul de a obține în mod injust sume de bani în cadrul schemei unice de sprijin pe suprafață, pentru o suprafață de 10 ha teren agricol, pe care nu-l deținea în realitate.
Pe unul dintre aceste documente, inculpata, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a semnat în fals “pentru Primar”.
Toate aceste aspecte au avut drept consecință obținerea unui folos patrimonial pentru sine, respectiv sprijin financiar acordat de A.P.I.A. în cadrul campaniei 2012 în sumă de 9.890,10 lei.
În luna iulie a aceluiași an, în contextul unui alt proiect finanțat din fonduri nerambursabile, inculpata Bobocea Otilia-Florentina, în aceeași calitate, a depus la A.P.I.A. documente care conțineau informații necorespunzătoare adevărului, în sensul că: a lucrat în cadrul unei ferme 5 ore/zi, a participat la un curs formare profesională și dezvoltare regională, deține în proprietate aceeași suprafață de teren de 10 ha, etc.).
Prin acest demers infracțional, inculpata a obținut, pe nedrept, fonduri europene în cuantum de 106.668 lei.
Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale – Agenția de Plăți și Intervenții în Agricultură a precizat că se constituie parte civilă în cauză cu suma totală de 116.156,81 lei.