FOSTUL ŞEF AL GĂRZII DE MEDIU A PIERDUT DEFINITIV LA CURTEA DE APEL. LIBERALUL PETROVICI A FOST PRINS ÎN FLAGRANT ÎN TIMP CE TRANSPORTA PEŞTE FĂRĂ ACTE DE PROVENIENŢĂ

petrovici recursCurtea de Apel Constanta a respins recursul lui George Petrovici, fost comisar şef al Gărzii Naţionale de Mediu- comisariatul Delta Dunării, ca nefondat. Petrovici a fost prins în flagrant în timp ce transporta o cantitate de 47 de kilograme peste fără acte de provenienţă. Decizia este definitive.
După acest scandal Petrovici a obţinut calificativul nesatisfăcător la evaluare, iar raportul de serviciu a încetat conform legislaţiei în vigoare, însă fostul comisar şef a solicitat în instant anularea deciziei.
Pe data de 6 noiembrie Tribunalul Tulcea i-a respins acţiunea prin hotărârea 2000/2014.
Mai mult, Judecătoria Tulcea a decis, ca urmare a solicitării Parchetului, confiscarea cantităţii de 47 kilograme peste găsită în maşină condusă de Petrovici. Marfă pentru care şeful, pe atunci, al Gărzii de Mediu, s-a făcut de ras, este următoarea: crap 16 kilograme, singer 11 kilograme, cosaş 4 kilograme, şalău 3,5 Kilograme., somn l, 5 kilograme şi caras 11 kilograme.
PRINS ÎN URMĂ CU UN AN
Petrovici a fost depistat în noiembrie 2013 în timp ce transporta cu un autoturism o cantitate de 47 kilograme peşte. Şeful Gărzii de Mediu Tulcea a fost tras pe dreapta în apropierea localităţii Cataloi. Anchetatorii din cadrul Poliţiei Deltei Dunării spun că în zonă fusese organizată o acţiune pentru combaterea braconajului piscicol. În timpul audierilor, Petrovici a susţinut că avea nevoie de peşte pentru o pomană. În urma verificărilor, oamenii legii au descoperit că maşina pe care cms. Şef George Petrovici o conducea aparţine Gărzii Naţionale de Mediu. Conform unui raport intern al Poliţiei Deltei Dunării, comisarului-şef i s-au întocmit actele premergătoare începerii urmăririi penale, iar autoturismul a fost pus sub sechestru.