FOSTUL VICEPRIMAR BLEJAN ŞI ARHITECTUL ŞEF MIHALCA, MARTORI ÎN DOSARUL ARESTĂRII PRIMARULUI HOGEA!

Numele apar în motivarea arestării primarului Hogea, emisă de Tribunalul Galaţi.

Martorii de care omul de afaceri Cornel Georgescu, eliberat sub control judiciar, nu are voie să se apropie sau să comunice, sunt George Blejan, fost viceprimar şi city manager, Maria Iacob, angajată a Primăriei Tulcea, Constanta Caraivan, fosta angajată a omului de afaceri, şi Bogdan Mihalca, architect şef al municipiului Tulcea.

Reamintim că ieri Tribunalul Galaţi a decis arestarea pentru 30 de zile a primarului Hogea, acuzat de luare de mită. Iată decizia pronunţată:

„Admite, în parte, cererea Parchetului de pe lângă I.C.C.J.-D.N.A. Serviciul Teritorial Galaţi. În baza art.226 C.p.p. raportat la art. 223 C.p.p. dispune arestarea preventivă a inculpatului Hogea Constantin cercetat pentru săvârşirea, în concurs, a infracţiunilor prevăzute de disp. Art. 289 al.1 C.p. cu referire la art. 6 şi art.7 lit. a din Lega 78/2000, respectiv art.12 lit. a din Legea 78/2000 cu aplicarea art.35 al.1 C.p., ambele cu referire la art.38 al.1 C.p. pe o perioadă de 30 zile începând cu data de 29.05.2015 până la 27.06.2015 inclusiv. În conformitate cu disp. Art. 230 C.p.p. dispune emiterea, de îndată, a mandatului de arestare preventivă pentru inculpatul mai sus menţionat. Respinge propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă I.C.C.J.-D.N.A. Serviciul Teritorial Galaţi în privinţa inculpatului Georgescu Constantin Cornel. În conformitate cu disp. Art. 214 C.p.p., dispune luarea, pe o durată de 60 zile (30.05.2015 – 28.07.2015 inclusiv) a măsurii preventive a controlului judiciar faţă de inculpatul Georgescu Constantin Cornel cercetat pentru săvârşirea infracţiunii prevăzute de disp. Art.290 al.1 C.p. raportat la art.6 din Legea 78/2000. În conformitate cu art.215 al.1 C.p.p. pe durata controlului judiciar inculpatul Georgescu Cornel Constantin trebuie să respecte următoarele obligaţii: -să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; -să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; -să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea acestuia (Poliţia mun. Tulcea) de către organul judiciar care a dispus măsura, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat; În baza art.215 al.2 lit. a C.p.p. impune inculpatului Georgescu Constantin Cornel interdicţia de a părăsi ţara pe durata controlului judiciar şi dispune comunicarea prezentei instituţiilor prevăzute de art.215 al. 5 C.p.p. În temeiul disp. Art.215 al.2 lit. d C.p.p. impune inculpatului Georgescu Constantin Cornel obligaţia de a nu se apropia de inculpatul Hogea Constantin sau de membrii familiei acestuia, de martorii în cauză (Caraivan Constanţa, Blejan George, Iacob Maria, Mihalca Bogdan,), de a nu lua legătura şi de a nu comunica direct sau indirect cu aceştia. În temeiul art.215 al.3 C.p.p. atrage atenţia inculpatului mai sus menţionat asupra faptului că, în caz de încălcare cu rea credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau cu măsura arestării preventive. În conformitate cu disp. Art. 275 al. 3 C.p.p. cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului; Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore. “