Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

FOTO: TULCEA A CÂŞTIGAT DERBIUL DOBROGEI, ELIMINÂND FARUL! FOTO: TULCEA A CÂŞTIGAT DERBIUL DOBROGEI, ELIMINÂND FARUL!
Delta Dobrogea Tulcea a câştigat derbiul Dobrogei din Cupa României la fotbal eliminând echipa de liga secundă Farul Constanta, după prelungiri, cu scorul de... FOTO: TULCEA A CÂŞTIGAT DERBIUL DOBROGEI, ELIMINÂND FARUL!

DELTA1Delta Dobrogea Tulcea a câştigat derbiul Dobrogei din Cupa României la fotbal eliminând echipa de liga secundă Farul Constanta, după prelungiri, cu scorul de 2-0. Partidă s-a desfăşurat la Babadag, deoarece momentan echipa tulceana nu are la dispoziţie nici un stadion în municipiu, Primăria refuzând să dea în folosinţă stadionul Delta în timp ce la Cozma Zaiţ mai sunt necesare lucrări de modernizare.
Tulcenii s-au întărit serios în pauză de vară, reuşind să strângă un nucleu de foşti jucători de Liga I care au activat la Săgeata Năvodari portarul Gordin, fundaşul central Popa, jolly joker-ul Vezan, Vali Apostol precum şi pe experimentatul Muzac.
DELTA TERENPrimele 90 de minute au fost echilibrate, Delta dominând teritorial iar Farul preferând contraatacul. După cum au remarcat şi cei aproximativ o mie de spectator prezenţi la meci, printre care şi aproximativ o sută de suporteri constănţeni, pe teren nu s-a văzut faptul că Delta evoluează în liga a treia iar Farul în cea secundă.
Marile ocazii au venit abia spre finalul primei reprize, când Tigoianu a lovit bara porţii constănţene iar imediat pe contraatac şi Patulea pentru Farul a trimis mingea în bară de la doar câţiva metri, o ratare uriaşă.
După pauză Delta a avut mai multe ocazii de poartă, Vişan Creţu a trimis din nou în bară cu un şut frumos de la peste 30 de metri, însă Farul putea da lovitura când Patulea, scăpat singur spre poarta a ales o pasă spre Grigoraş care cu poarta goală nu a reuşit să se coordoneze, mingea trecând pe lângă.
Au mai fost şi două goluri anulate, ambele pe motiv de offside, unul marcat pentru tulceni de fundaşul Popă, celălalt de Patulea pentru farul.
A fost 0-0 după primele 90 de minute şi imediat după începutul prelungirilor echilibrul părea că se rupe dup ace unul dintre cei mai buni jucători ai Deltei, Vali Apostol, a primit destul de uşor al doilea cartonaş galben şi a fost eliminat.
DELTA A DAT LOVITURA IN PRELUNGIRI
DELTA GOLIntrat spre final, Vezan, a fost cel care a schimbat soarta partidei pentru că surprinzător, după eliminarea lui Apostol, tot Delta a fost mult mai periculoasă, şi când deja toată lumea se gândea la lovituri de departajare, a dat lovitura.
În minutul 113 Jianu a fost lansat de Vezan pe partea stângă, atacantul adus chiar de la Farul în vara şutând plasat la colţul lung pe lângă Olaru, 1-0 pentru Tulcea!
Farul nu şi-a revenit din lovitura şi în minutul 118, Vezan executa magistral o lovitură liberă de la aproximativ 30 de metri, şut bombă care îl învinge pe Olaru şi reduce la tăcere frumoasă galerie constănţeana.
DELTA SPECT
Un meci deosebit de frumos şi un rezultat ce din păcate nu a putut fi savurat de microbiştii din municipiul Tulcea, care cu siguranţă ar fi venit în număr mult mai mare la stadion, după cum spune şi directorul tehnic al Deltei, Mihai Guliu: „Am făcut o pregătire foarte bună, antrenamente bune, s-a văzut cum am rezistat 120 de minute, o parte cu un om în minus, avem condiţii bune la Tulcea dar din păcate nu avem stadion. Dacă am putea juca pe stadionul Delta ar fi cel mai mare FINALtransfer, am juca de zece ori mai bine decât astăzi. Cel mai important este meciul următor cu Clinceni apoi meciul de cupă, ne-am dori să aducem o echipă de prima ligă la Tulcea, am dori să jucăm la Tulcea, acesta va fi cel mai mare transfer, să aducem multă lume la stadion, pentru că stadioanele nu sunt făcute să stea goale. Meciul a fost bun, nivelul ridicat, nu se compară cu ce va fi în campionat, avem jucători valoroşi, sper să fim şi sprijiniţi de toată lumea, pentru binele fotbalului tulcean. Îl felicit pe domnul Gache, Farul are echipă bună anul acesta, uite că din păcate şi ei şi noi avem probleme cu sprijinul autorităţilor locale “.
La rândul său antrenorul Farului, Constantin Gache a recunoscut faptul că Tulcea a câştigat pe merit: „A fost un meci bun, echilibrat, cu ocazii de ambele părţi. Odată cu scurgerea timpului, a devenit clar că cine marca prima câştiga. Am întâlnit un adversar puternic, care a fost mai bun ca noi, din moment ce ne-a învins “.
În prima etapă de campionat Delta Dobrogea se pare că va juca până la urma sâmbătă la Clinceni, situaţia de acolo fiind destul de confuză la nivel de organizare.
Delta Dobrogea Tulcea: Vlad Gordin- Creţu Vişan, Popa Florin, Muzac Apostol, Carabela Iulian, Valentin Apostol, Nicu Creţu, Marian Pop, Marius Tigoianu, Denis Husein, Marius Jianu. Au mai intra Claudiu Dragu, Ovidiu Vezan şi George Bălan.
Director tehnic Mihai Guliu. Antrenor principal: Norbert Nită. Antrenor second: Alexandru Iliuciuc.
Farul Constanta: Bogdan Olaru- Silviu Ilie, Bratu Doru, Vasilică Cristocea, Adrian Ionescu, Onisor Nicorec, Ciprian Milea, Rusu Ştefan, Ion Mihai, Georgian Butoi, Adrian Patulea.
Antrenor Constantin Gache.

click aici pentru a vedea mai multe imagini de la meci