Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Gabriela Szabo: „Felicit autorităţile tulcene şi, în mod deosebit, îl felicit pe Ivan Patzaichin“ Gabriela Szabo: „Felicit autorităţile tulcene şi, în mod deosebit, îl felicit pe Ivan Patzaichin“
Mai multe oficialitati au participat vineri pe Faleza municipiului, la deschiderea oficială a celei de-a V-a ediţii a evenimentului „Rowmania Fest”, organizat şi desfăşurat,... Gabriela Szabo: „Felicit autorităţile tulcene şi, în mod deosebit, îl felicit pe Ivan Patzaichin“

????????????????????????????????????

Mai multe oficialitati au participat vineri pe Faleza municipiului, la deschiderea oficială a celei de-a V-a ediţii a evenimentului „Rowmania Fest”, organizat şi desfăşurat, ca în fiecare an, la Tulcea, la iniţiativa multiplului campion olimpic Ivan Patzaichin.
Manifestarea a reunit prezenţa în municipiul nostru a ministrului Tineretului și Sporturilor, Gabriela Szabo, președintelui Autorității Naționale pentru Turism, Mirela Matichescu, a autorităților locale, alături de multiplul campion olimpic Ivan Patzaichin.
„Iată-ne ajunşi la cea de-a V-a ediţie a Festivalului Rowmania, o ediţie jubiliară a acestui eveniment ce îmbină într-un mod deosebit latura sportivă cu cea artistică, având totodată şi o importantă componentă de promovare a Deltei Dunării. Salut prezenţa la Tulcea a ministrului Tineretului și Sporturilor, Gabriela Szabo precum şi pe cea a președintelui Autorității Naționale pentru Turism, Mirela Matichescu, cărora le sunt recunoscător că au fost alături de noi la multe evenimente importante petrecute în judeţul Tulcea.
De-a lungul timpului,«Rowmania Fest» a beneficiat de sprijinul Consiliului Judeţean Tulcea, asemenea altor proiecte ale Asociaţiei «Ivan Patzaichin», acest tip de manifestare aducând în prim-plan judeţul nostru şi conceptul de turism lent, responsabil, durabil în Delta Dunării.
Mă bucur nespus că Ivan este prietenul nostru, al tulcenilor, şi al meu, personal, şi sunt mândru că judeţul nostru a dat sportului şi societăţii un om de asemenea valoare, oferindu-ne oportunitatea unor asemenea evenimente şi, nu în ultimul rând, pe aceea de a ne promova peste hotare.
Invităm tulcenii la un spectacol complex, de promovare a tradiţiilor comunităţilor locale , la concertele Rock and Row precum şi la competiţia de vâslit în canotci pe lacul Ciuperca. Urez, pe această cale, mult succes organizatorilor iar vouă, tulcenilor, voie bună!”, a declarat, în deschiderea festivalului, preşedintele Horia Teodorescu.
La rândul ei, Gabriela Szabo, şefa ministrului Tineretului și Sporturilor a ţinut să transmită felicitări organizatorilor şi, în special, lui Ivan Patzaichin, declarând cu acest prilej: „Felicit autorităţile tulcene şi, în mod deosebit, îl felicit pe Ivan Patzaichin pentru evenimentele pe care le creează și modul în care promovează sportul, pentru că avem nevoie de cât mai mulți copii care să facă sport. Îi încurajez pe cei care au făcut sport de mare performanță să-și folosească imaginea cu același scop”, a declarat, în deschiderea oficială a evenimentului, ministrul Gabriela Szabo.
Artizanul acestei manifestări, multiplul campion olimpic la canoe Ivan Patzaichin, puternic ovaţionat de tulcenii prezenţi pe Faleză a amintit că evenimentul de la Tulcea este unul unic la nivel național. „Acesta este festivalul nostru, al tulcenilor. Vă rog să veniți alături de noi, să participați la dezbateri, să auziți ce se poate face, să veniți la concursuri să vă susțineți preferații și să vă bucurați alături de artiști la concerte”, a transmis Ivan Patzaichin.