Gala Premiilor Micul Etnograf 2016 LA MUZEUL DE ETNOGRAFIE ȘI ARTĂ POPULARĂ TULCEA

galaOng. CELISEA și Muzeul de Etnografie și Artă Populară (MEAP) din cadrul Institutului de Cercetări Eco – Muzeale ‘Gavrilă Simion’ Tulcea vă invită să participați la a IX-a ediție a Galei Premiilor Micul Etnograf, organizată în data de 21 și 22 iunie 2016, începând cu ora 9oo, în curtea MEAP din Str. 9 Mai, Nr. 2.

Manifestarea se desfășoară în cadrul proiectului Etno-cultură tulceană. Dăm valoare tradițiilor! cofinanțat din bugetul local al Municipiului Tulcea și implementat de Ong. CELISEA.

Gala Premiilor Micul Etnograf este un eveniment care susţine păstrarea identităţii culturale prin cunoaşterea şi menținerea vie a tradițiilor într-o societate ameninţată de procesul globalizării.

În cadrul evenimentului sunt implicați peste 1200 de elevi și 80 cadre didactice care desfășoară activităţi cu teme din cultura tradiţională. Sunt așteptați să participe părinţi, elite ale vieții culturale tulcene. Vor fi încurajate acțiunile în care fiecare etnie aparţinând acestor meleaguri să-şi manifeste originalitatea.

În cadrul galei se vor desfășura subactivitățile:

  • vernisarea expoziţiei Artă populară şi meşteşuguri dobrogene,
  • concursul Micii meșteșugari,
  • lecţie de dans popular,
  • vor fi acordate trofee și diplome de către personalităţi ale oraşului Tulcea,
  • spectacol cu obiceiuri şi tradiţii dobrogene susţinut de elevi şi invitaţi speciali.

PARTENERI: Institutul de Cercetări Eco-Muzeale “Gavrilă Simion” Tulcea; Fundația Județeană pentru Tineret Tulcea; Ansamblul Artistic ”Baladele Deltei” Tulcea; Asociația Culturală “Dorulețul” Tulcea

COLABORATOR: Asociația pentru Transformarea prin Educație a Deltei Dunării.

Ne vor încânta cu momente artistice elevii coordonați de doamnele și domnii: Minever REȘIT de la Grădiniţa Nr. 4 a Liceului de Arte “George Georgescu” Tulcea; Victoria CRISTIAN, Rozeta IONIȚĂ, Liliana FEDIUC, Maria ANDONE, Alina PERICLEANU și Dorina BĂȚROȘ de la Şcoala Gimnazială “I.L. Caragiale” Tulcea; Ștefana IDA, Mihaela Evelina CERNĂŢEANU, Elena Otilia VLADU și Viorel CARACOSTEA de la Școala Gimnazială Nr. 12 Tulcea; Antonia FELIPOV și Mihaela ROȘU de la Grădinița “TIC – PITIC” Tulcea; Maria NECULIȚĂ, Elena PANTELEMON, Mariana CURLEANCĂ – NĂSTASE, Gabriela Sanda ION, Gabriela MAZĂRE, Daniela Delia PORFIRIU, Aurelia Teodora BLÎNZEANU și Maria Florentina ROMANESCU  de la Grădinița cu Program Prelungit Nr. 3 Tulcea; Ancuța STOICA, Lidia BĂLUȚĂ, Virginia PANAIT, Mihaela GIURGIU, Lavinia TOPOLEANU  și Marta AGAGHE de la Şcoala Gimnazială “Elena Doamna” Tulcea; Silvia Ana PARASCHIV, Tudorița STAVRE, Elena – Gabriela ENCIU, Violeta – Carmen TĂLPĂU, Marcela STAMATE și Anisia FADEI  de la Școala Gimnazială  “Constantin Găvenea” Tulcea; Cristina DRAGOMIR, Daniela MORARU, Daniela BUNDUC, Ancuța DELIU, Galina ȘOAVĂ, Georgeta ZMEU și Alina GHERGHESCU de la Grădinița de Aplicație a Liceului Teoretic “Ion Creangă” Tulcea; Sorina GHIU, Ducica TOȘA, Jenica ISTRATE și Daniela JIPA de la Școala Gimnazială “Vasile Alecsandri” Nufăru și Ansamblul “Nuferii Deltei” Nufăru; Constanța Geluța CRISTEA și Gabriela MANGHIUC de la Liceul Tehnologic “Simion Leonescu” Luncavița și Ansamblul Folcloric “Ghiocel de la Luncavița”; Paraschiva LEONTE și Paraschiva MUHULEȚ de la Grădinița Școlii Gimnaziale “Nifon Bălășescu” Tulcea; Elisabeta ARSENE de la Şcoala Gimnazială Jurilovca; Ecaterina SERGHEI, Alina Monica SERGHEI, Anamaria GRAMATICU şi Constantin SMOLENIC de la Şcoala Profesională “Danubius” Tulcea; Camelia Constantina MOȚ și Laura Ștefania ANDREI de la Grădinița cu Program Prelungit “Sf. Nichita Romanul”  Tulcea, Despina DASCĂLU de la Grădinița Poșta; Ana LUNGU și Daniela ARAGEA de la Școala Gimnazială Frecăței; Cornelia ZAHARENCU de la Şcoala Gimnazială “Ioan Nenițescu” Tulcea; Dunysa FRUMOSU de la Școala Gimnazială “Traian Cosovei” Somova;  Violeta CHIRIAC de la Școala Primară Sarinasuf; Nini Lucreţia LEFTER  şi Florentina ROTARU de la Grădinița Colegiului Agricol “Nicolae Cornățeanu” Tulcea; Maria UZUNIA și Eleonora BONDAR de la Grădinița cu Program Prelungit Nr. 12 Tulcea; Nicoleta BOITAN și Valeria LAZĂR de la Școala Gimnazială “Nifon Bălășescu” Tulcea; Simona LUCA de la Grădinița Școlii “I. L. Caragiale” Tulcea; Mihaela LEONTE și Aurelia BAZBANELA de la Liceul Teoretic “Ion Creangă” Tulcea;

Pentru informaţii suplimentare vă puteţi adresa la sediul Muzeului de Etnografie și Artă Populară (tel. 0240 / 516204) din cadrul ICEM Tulcea.