Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

GALERIE FOTO: ACVARIUL DIN TULCEA VA AVEA DIN NOU RECHIN! GALERIE FOTO: ACVARIUL DIN TULCEA VA AVEA DIN NOU RECHIN!
Vizitatorii Centrului Muzeal Ecoturistic Delta Dunării, mai cunoscut în întreaga ţară şi nu numai, ca Acvariul din Tulcea, vor putea admira în scurt timp... GALERIE FOTO: ACVARIUL DIN TULCEA VA AVEA DIN NOU RECHIN!

Vizitatorii Centrului Muzeal Ecoturistic Delta Dunării, mai cunoscut în întreaga ţară şi nu numai, ca Acvariul din Tulcea, vor putea admira în scurt timp un nou exemplar de rechin, fiind deja făcute demersuri pentru achiziţie.

Acvariul, ce are deja şi o firmă nouă, asta deoarece foarte mulţi turişti treceau pur şi simplu pe lângă clădire în căutarea acvariului, nelămuriţi de inscripţia „Centru ecoturistic “, găzduieşte mai nou multe exemplare noi, după repopularea acvariilor goale şi înlocuirea unor specii afectate de diverse boli.

Administratorii din cadrul Institutului de Cercetări Eco-Muzeale Tulcea spun că în această perioadă, când numărul turiştilor este foarte scăzut, muzeul nu va rămâne pustiu, fiind programate lecţii tematice cu elevii tulceni, deja fiind parafate colaborări cu mai multe şcoli şi licee tulcene.

Centrul Muzeal Ecoturistic Delta Dunării este de fapt vechiul Muzeu de Ştiinţele Naturii Delta Dunării, amenajat după standarde constructive şi muzeistice moderne. Are misiunea de a informa şi educa localnicii şi turiştii asupra valorosului patrimoniu natural şi socio-cultural al Deltei Dunării, de a promova acest patrimoniu în ţară şi străinătate, precum și de a crea o alternativă mai atractivă în procesul de educaţie despre/pentru mediu a tinerilor. Nu în ultimul rând, este un loc de socializare şi relaxare pentru tulceni.

Prezentarea elementelor specifice ale cadrului natural şi social din Delta Dunării, ce fac din aceasta un unicat în lume, şi integrarea acesteia în cadrul Podişului Dobrogean, se fac prin intermediul unei expoziţii permanente, ce cuprinde reprezentări cartografice interactive, reconstituiri ale unor habitate naturale tipice sub formă de diorame şi a unei cherhanale tradiţionale, și a acvariului cu specii indigene şi exotice (corali, pești, țestoase de apă).

În acvariu trăiesc peste 50 de specii de organisme acvatice în 27 de bazine amenajate cu cu decoruri specifice ecosistemelor acvatice dulcicole şi marine. Există un acvariu cilindric în mijlocul căruia poţi intra şi te simţi ca şi cum ai plonja în adâncurile unei mari populate de vietăţi încântătoare, precum şi un tunel de sticlă pe sub cel mai mare bazin (45 tone) care adăposteşte sturionii.

Program:

  • MARȚI – DUMINICĂ între orele 9.00 – 18.00 (ultima intrare la ora 17.00). LUNI ÎNCHIS

La solicitare prealabilă, pentru grupuri organizate care nu au posibilitatea de a-și încadra vizita între orele anunțate, vizitarea se poate face și în afara programului.

Preţ bilet:

  • copii, elevi, studenţi, pensionari – 5 lei
  • adulţi – 15 lei (în perioada mai-septembrie) şi 10 lei (în perioada octombie-aprilie)
  • taxa foto – 20 lei
  • taxa filmare – 40 lei
  • ghidaj de specialitate – 50 lei (limba romană)
  • intrarea gratuită: copii sub 5 ani însoţiţi de părinţi, persoane instituţionalizate, angajaţi din reţeaua muzeală, persoane cu dizabilităţi, veterani de război, sponsori.

 

CLICK AICI PENTRU A VEDEA MAI MULTE IMAGINI DE LA ACVARIUL TULCEA