Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

GALERIE FOTO: Inaugurarea Centrului de Medicină Tradițională Chineză din Tulcea GALERIE FOTO: Inaugurarea Centrului de Medicină Tradițională Chineză din Tulcea
  Astăzi, 25 septembrie 2013, ora 11.00, a fost inaugurat noul Centru de Medicină Traditională Chineză. Președintele Consiliului Județean Tulcea, domnul Horia Teodorescu și... GALERIE FOTO: Inaugurarea Centrului de Medicină Tradițională Chineză din Tulcea

 

Astăzi, 25 septembrie 2013, ora 11.00, a fost inaugurat noul Centru de Medicină Traditională Chineză.

Președintele Consiliului Județean Tulcea, domnul Horia Teodorescu și doamna doctor Emilia Stamate au fost gazde la inaugurarea acestui Centru realizat ca urmare a derulării Protocolului de Cooperare în domeniul Medical semnat în septembrie 2012 de către Consiliul Județean Tulcea, SC Medical Center și Spitalul de Medicină Tradițională din Suzhou.

La eveniment au fost prezenți Excelența Sa Ambasadorul Republicii Populare Chineze la Bucerești Doamna HUO Yuzhen, Excelența Sa Consulul General al Republicii Populare Chineze la Constanța, domnul SU Yanwen, reprezentanți de seamă ai  Spitalului  de Medicina Traditionala Chineza Suzhou: Prof. Dr. ZHANG Yin, Director Adjunct al Spitalului din Suzhou, Prof.Dr.LI Xueji Dr. ZHANG Yihui și Dr. YAO Yueming.

De asemenea, au fost prezenți Prefectul de Tulcea, domnul Lucian Simion, numeroși reprezentanți ai autorităților locale, parlamentari, consilieri județeni și numeroși medici.

Domnul Eduard Stamate, managerului Centrului de Medicină Tradițională Chineză de la Tulcea a ținut să mulțumească tuturor celor care s-au implicat în realizarea proiectului și au participat la inaugurare. Totodată, a făcut o scurtă prezentare a Campaniei Umanitare ce va fi derulată în următoarele două luni, prin intermediul căreia 200 de pacienți din municipiu vor primi consultații și tratament tradițional chinezesc în mod gratuit în cadrul clinicii, și de asemenea 1000 de pacienți din județ vor primi consultații oftalmologice și ochelari în mod gratuit.

Centrul funcționează pe strada Mahmudiei nr. 49 – 51 din municipiul Tulcea, intr-un imobil nou construit, dupa modelul spitalului din Suzhou și va cuprinde două cabinete de consultații, un cabinet pentru terapia Moxa, două cabinete presopunctura și terapia Tuina, o sală kinetoterapie. Etajul 1 al imobilului are 24 de saloane destinate activitatilor medicale de fizioterapie si recuperare.

O parte a echipei medicale care își va desfășura activitatea în cadrul clinicii a urmat un Stagiu de pregătire în cadrul Spitalului din Suzhou în prima parte a anului 2013.

CLICK AICI PENTRU A VEDEA MAI MULTE IMAGINI DE LA EVENIMENT